Специализиран форум на Български Златотърсачи


ЧАСТ ОТ ФОРУМА СЕ ВИЖДА САМО ОТ РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ!

Голямо краденье

Всякакви статии свързани с хобито.

Re: Голямо краденье

Мнениеот nikmagi » 21 Дек 2018 14:27

iliacht77 написа:........... но забързо да попитам nikmagi - Тук не трябваше да се обиждаме или нещо бъркам ? ............

iliacht77, това което написах не е обида, а констатация.
nikmagi
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 785
Регистриран на: 23 Яну 2014 19:39
Местоположение: Казанлък

Re: Голямо краденье

Мнениеот iliacht77 » 21 Дек 2018 15:15

Констатация казваш ... Интересно как ще го приемеш, ако аз направя подобна констатация за теб.

Дали мога да го направя, лесно, българския като всеки друг език има доста думи или цели изрази с които може да се правят много подобни канстатации. Акъл хич не трябва, достатъчно е механично да ги използвам и ще има достатъчно например за една година да си разменяме без да се повтаряме.

Но по две прични няма да го направя. Едната е, че все пак ти отдавам уважение за това, че си помагал в този форум. Другата е много дълга тема .... едва ли ще искаш да си губиш време, а и аз нямам.
iliacht77
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 110
Регистриран на: 26 Яну 2017 01:20

Re: Голямо краденье

Мнениеот jokko1 » 21 Дек 2018 17:30

Наистина много неща можеше да се купят. Но не си ги купувахме а си ги взимахме.Кой колкото и от където може.
Там отидоха парите.
Бърз пример. Работя на място където има много камиони които се използват много рядко. Да ама няма толкова шофиори които да ги карат. Пращат ме на курс за камионджийска книжка. Три месеца. На работа НЕ ходя а ми дават заплата. Курс изпити всичко БЕЗ пари. Същото нещо се повтори на другата година с друг курс на друго място този път за два месеца като за капак ми плащаха и храната и спането. Пиенето си го плащах сам за мое съжаление.
А както знаем всички безплатен обед нема.
Е те там отидоха нашите соц кинти.
Другото са теорий на конспирацията.
Аватар
jokko1
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 397
Регистриран на: 26 Яну 2014 16:11

Re: Голямо краденье

Мнениеот nikmagi » 22 Дек 2018 02:06

iliacht77 написа:Констатация казваш .....................

iliacht77, и за момент не съм имал намерение да те обидя. Няколко пъти те засичам, че старата организация на обществото нещо не те кефи. Провокира ме да пиша, когато написа "...хайде стига розови очила...". Мога да ти дам много примери за съпоставяне, ама знам че накрая ще има: Да, ама .......... , което означава че не искаш по никакъв начин да приемеш мнение различно от твоето. Ти вече си оформен. Доводите нямат никакво значение.

Само искам да припомня на тези които са живели по времето, когато ако се наложи, ключът се оставя под изтривалката или както беше на село - върху оградата или керемидите. Сън ли е било или истина и аз не съм сигурен.
Уважавам математиката - защо? - писал съм много пъти.
nikmagi
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 785
Регистриран на: 23 Яну 2014 19:39
Местоположение: Казанлък

Re: Голямо краденье

Мнениеот vis » 22 Дек 2018 16:19

://bg.wikipedia.org/wiki/Колониална_империя Тук има информация за държавите с които сме в съюз.Това ,което разбирам от прочетеното е че нищо хубаво не ни очаква в бъдеще.Не може да има икономически съюз между много бедни и много богати.Защото малкото пари отиват при многото пари така е казал господин БУРОВ.Жалко за нас Българите имаме много лоши политици ,че ни продават продават ни ,че крадат ясно , но ние защо търпим не разбирам. Кога и как и колко се е крало има значение за да се поучим и да спрем това Голямо крадене.Първата стъпка е ЖЕЛАНИЕ , а дали има желаещи защото има много тежко препятствие СТРАХ .Те на това разчитат на СТРАХА постоянно ни заливат с негативна информация има много индикации , че манипулират мозъците ни,но затова друг път . Весели празници!!!
vis
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 22
Регистриран на: 17 Яну 2018 00:09

Re: Голямо краденье

Мнениеот iliacht77 » 22 Дек 2018 19:09

vis ако оставим настрана това което червената пропаганда надува и ако вземеш да се замислиш с мозъка (собствения такъв) има едно единствено нещо до което може да се достигне като извод : Има една единствена империя минала чрез директни агресии (източният блок вкл. България) или чрез продажби на революции и подмолни сваляния на правителства докато се достигне до ярко червени такива напр. Куба, Северна Корея, Северен Виетнам - последният е нещо средно между двете, с повечко директна агресия. После Южен Виетнам което си е било директна агресия.

Последваща удушаваща прегръдка, при която на васалните държави, като първо се избиват няколко десетки хиляди истински патриоти без съд и присъда за да разчистят пътя на личните си подлоги, после започва изземване, на горе долу всичко, земята и покъщнината от хората, полезните изкопаеми, златни резерви, сребърни фондове и оставяне на милиони без пенсии, частна инициатива, насилствено вкарване в кооперативи в които куче влачи диря няма, манАфестации при които се проверява това което е спуснато като начини на мислене дали работи, да ги накара да си забравят героите воювали и дали живота си за своите държави, (Като преди това е изпратила атентатори, който да взривят църква насред божи празник и да избият десетки от тези герои) и пр. И оставяне на една копаня от която да се лочи, докато отгоре ти хвалят колко си добре.

Добавка: С васалните правителства директно избрани от тях, да кръстят улици на продажници които са имали директна роля и са настояли и взели дейна роля Левски да бъде обесен, като Граф Игнатиев или такива които са ходили директно при падишаха да искат Турция да преразгледа българският въпрос и че българите щели да ги посрещнат отново с радост ако се върнат, като Драган Цанков, Петко Славейков и Петко Каравелов.
И да изпрати атентатори които с ножове да секат лицето на единият малкото които им е отрязал влиянието и това да се окаже малкото, но най-важно условие България да тръгне към просперитет.

Да организират през 23-та въстание, при което те орязват кабелните комуникации (а тях ги бива в подмолните действия и да взривяват влакове) на почти всички населени места с което парализират правителството, измъкват се по терлици в Москва и оставят платени от тях шайки престъпници да избиват мирно население.

Да това е империята базирана на кръв и терор, като тук не съм споменал Катин, Вършавското въстание и мн. други`.

Империя за чиято чест и прослава (и нищо друго) бяха зачеркнати стотици милиони от собственият им народ и целият васален източен блок на произвола през 86-та. Чернобил помните ли го ?? Единственото нещо което можеше да намали последиците за населението беше точната и навременна информация. Единственото нещо което за което те си затраяха и кимнаха глава на васалите и те да траят. И пак нали поради една единствена причина - да не си признаят, че СеСеСеРе пак се е оакало. А те заедно с васалите ядяха внос от Австралия и Нова Зеландия с народни пари.

И има други империи които където са минали са оставил ред, държавност и просперитет, технологичен и научен напредък. За пример (да не изреждам кои са основните империи и кои техни съюзници карам по ред) Западна Европа, Северна Америка, Австралия, Нова Зеландия, Япония, маса азиатски държави, Сингапур, Тайван, Индонезия, Южна Корея и се мине и през едни миризливи потурняци като ОАЕ, Кувейт, където качеството на живот на средният жител почти няма измерения спрямо почти цял свят и пр.

Т.е. НЕ МОЖЕШ да посочиш бивш или настоящ проспериращ руски съюзник и не можеш да посочиш непроспериращ западен съюзник.
Последна промяна iliacht77 на 22 Дек 2018 21:50, променена общо 1 път
iliacht77
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 110
Регистриран на: 26 Яну 2017 01:20

Re: Голямо краденье

Мнениеот iliacht77 » 22 Дек 2018 21:17

До nikmagi относно - Само искам да припомня на тези които са живели по времето, когато ако се наложи, ключът се оставя под изтривалката или както беше на село - върху оградата или керемидите. Сън ли е било или истина и аз не съм сигурен.

Днес само ще започна и ще довърша може би догодина - не, не е било сън. Но мога да ти кажа, че това е било традиция МНОГО ДАЛЕЧ от преди комунистите (разбира се те се бият в гърдите, че без тях нищо добро няма на земята) , но ЗАВЪРШИ с тях.
iliacht77
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 110
Регистриран на: 26 Яну 2017 01:20

Re: Голямо краденье

Мнениеот iliacht77 » 22 Дек 2018 23:09

Ето патриотите които трябваше да забравим за 45 г. Тези които са имали държавата си за нещо най-свято и заради нея са излизали на нож като безумци под звука на музика и са обръщали в бяг противник в пъти по многоброен. Тях не ги е интересувало с кого воюват, англичани, французи или руснаци. Нито колко пъти по-многобройни са. Липсата на храна, дрехи или, че има холера в редиците им също не ги е спряла.

Но МАсква не обича родолюбци, само отдадени лично на нея продажници.


19959174_1865047147156192_2676391270580476068_n.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
iliacht77
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 110
Регистриран на: 26 Яну 2017 01:20

Re: Голямо краденье

Мнениеот jokko1 » 23 Дек 2018 18:51

Оформя се спор. Аз бях до тук. Надежда всяка оставете.
Аватар
jokko1
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 397
Регистриран на: 26 Яну 2014 16:11

Re: Голямо краденье

Мнениеот nikmagi » 23 Дек 2018 19:49

iliacht77 написа:До nikmagi относно - ............. МНОГО ДАЛЕЧ от преди комунистите (разбира се те се бият в гърдите, че без тях нищо добро няма на земята) , но ЗАВЪРШИ с тях.

iliacht77, на теб са ти виновни само комунистите и никой друг. Блазе ти - всичко ти е ясно и точка.
За мен комунизмът е една идея(или течение) за управление на света. Съответно тази система е слабо продуктивна и напълно закономерно е подменена с нова система. За мен социализмът в който живяхме е един гигантски експеримент. Докато не си отръскате главите и да спрете да мислите на ниво партии, никакъв шанс нямате да проумеете какво се получава в света.
И най-важното - какво е моето мнение. За това което става в света, не са виновни нито евреите, нито банкерите, нито разните Билдерберги, Тристранна комисия и други, да не ги изреждам - за всичко което става днес в света е виновна човешката природа. За да ви го обясня трябва да напиша цяла книга.
И аз като Джоко излизам от темата, ама не защото се оформя спор, а защото няма с кого да споря.
nikmagi
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 785
Регистриран на: 23 Яну 2014 19:39
Местоположение: Казанлък

Предишна

Назад към Статии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Free counters!