Специализиран форум на Български Златотърсачи


ЧАСТ ОТ ФОРУМА СЕ ВИЖДА САМО ОТ РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ!

Умряха ли форумите за златодобив в България ?

Яко спам

Умряха ли форумите за златодобив в България ?

Мнениеот bogi » 26 Окт 2017 00:57

1qaz Пил съм.Пишем смело в ядът си !!!!
Такаааа !
Първо да кажа... Модераторите, Администраторите и всички отговорни лица имат пълното право да изтрият и затрият темата, ако сметнат, че не е в разрез с правилата или, че е излишна или по какъвто и да е било друг повод !!!!
Защо отварям тази тема ?
Ми докато разглеждах форума прочетох някой неща и се издразних, няма да ги коментирам, но се отнасят и за двата основни форума, които
следя и чета от доста време... този и на проспекторите, отчасти и бгзлато, не ме ебе кой с кой не си го е премерил или кой го е извадил по-голем(единственно оня божественният форум е бегъл мираж и не е приоритет в моето жалко съществуване) и тук-там преглеждам и чуждестраните .
Жаден съм за знания и опит, които пряко и косвенно засягат личният ми живот, битие и страдание.
Не съм паразит попиващ и преработващ чуждото в собственно... нищо не продавам и не произвеждам, единственно ме интересува как бих могъл да помогна на себе си и в частни случай на близки за да оцелеем.
Та на темата от заглавието.
В последните 6 месеца пишат не повече от 6-7 човека в изброените форуми.
Всички други са специалисти, "Богове", знаят всичко и им е под достойнстовото да се включат в темите с елементарни въпроси или не толкова елементарни... щото те знаят ама да нее да се преебът некой да научи нещо тайнственно и да забогатее или па да земе да извади недай си боже повече от тях !
Типична Българска черта.
Я моа да не съм добре ама на Вуте требва да му е по-зле !
Господа и Госпожи напреднали и знаещи повече от обикновенният, прохождащ ентусиаст.
За какво се направиха тези форуми?
За безмълвно мълчание или за доказване на килограмите висящи ташаци.На мен това не ми помага ако ще техниката на някой да вади тонове.
Никой разбиращ (с редки изключения) не пише нещо градивно... па и никой не пише в крайна сметка, тук-там се срещат отговори с недомлъвки и с иронични намеци за нескопосаност от височайши особи, което ме провокира да отворя тази тема.
!!! Критиката е обща и не е насочена към определено лице, да не си направи някой грешни изводи !!!
И тук много добре важи следната максима:

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Извинявам се за пиперливият тон, но не е ли крайно време да започнем да си помагаме ?
Спирам да пиша, че може да обидя някого и все пак...
Защо вече не се пише по форумите и не се развиват темите ? Всичко ли се изчерпа ? Всеки знае по-много или това, което знае не трябва да се казва щото нали ?
1qaz нищо не разбирам !
Аватар
bogi
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 161
Регистриран на: 15 Авг 2015 15:59
Местоположение: Видин

Re: Умряха ли форумите за златодобив в България ?

Мнениеот ddp » 26 Окт 2017 14:38

На въпрос от вчера сме писали двама модератори и един админ но не всеки винаги има и време кой изморен кой бърза за нещо но отговори винаги има аз вече като пиша го правя бързо и без дори някъв правопис да ..... Просто коментирам отговарям ....... :)
Нека да започнем с това че ми е все едно ...... И
С това да завършим.
Аватар
ddp
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 339
Регистриран на: 20 Авг 2015 09:39
Местоположение: Пловдив

Re: Умряха ли форумите за златодобив в България ?

Мнениеот stoian » 26 Окт 2017 15:16

Интересен въпрос .
Ще отговоря от моята гледна точка .
Аз не пиша и не се включвам активно по темите по две причини :
1.Темата и въпросът който се задава вече е разискван поне на няколко места във форума - това че някой го мързи или не се ориентира във форума не е мой проблем.
2.Темата и въпросът който се задава не е от моята компетенция / имам бегли или никакви познания /.
Това е от мен .
Ако някои те измами един път - това е негова грешка , но ако те измами втори път - то това вече е твоя грешка .
Аватар
stoian
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 155
Регистриран на: 23 Яну 2014 17:00
Местоположение: Пловдив

Re: Умряха ли форумите за златодобив в България ?

Мнениеот bogi » 26 Окт 2017 18:12

H2O написа:И аз да питам нещо.!
Пусна ли тази тема в другите форуми които споменаваш?
Или знаеш, че тука ще ти отговори някой, нещо смислено! :good:

Пък и предната активна тема за Микронното... от 25.10, ти отговаря на въпроса, ПОКАЗАТЕЛНО! y6y6y7


Темата е пуснах в този форум тъй като съм сигурен, че тук всички четат и ще бъде видяна от всички.За по-малко то 12 часа има 60 прегледа, което означава, че има кой да чете и това ме радва.
А темата за микронното от 25.10 има 170 прегледа към момента и са отговорили 8 човека, 170 са я видяли и едва 8 са се престрашили нещо да напишат на човека.Ето това не ми харесва. Затова и отворих тази тема с идеята да провокирам повече активност от всички.
Най лесно беше да се напише на човека... писано е не си чел, има тема за микрона и да се приключи всичко, ако не се бяха включили и тези няколко човека темата щеше да увисне и да изпадне, а интересуващият се пак да си остане в недоумение и в крайна сметка излиза аз питах, ама да го ева у форума и тия са като ония !
Съгласен съм, че неможе винаги да се отговори на даден човек както е написъл и колегата "stojan" ..."Темата и въпросът който се задава не е от моята компетенция / имам бегли или никакви познания /" като в това число включвам и себе си, но изводите са че в крайна сметка отговарят едни и същи хора броящи се на пръсти... останалите няколко хиляди нямат ли мнения и идеи и трябва ли да са супер специалисти за да напишат 2 реда изречение какво мислят по даден въпрос па дори и да е грешно поне ще се разбере, че е грешно след това някъде, някой ще прочете че това е грешно или правилно, така се прави или така не става !!!
Аватар
bogi
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 161
Регистриран на: 15 Авг 2015 15:59
Местоположение: Видин

Re: Умряха ли форумите за златодобив в България ?

Мнениеот nikmagi » 26 Окт 2017 19:59

bogi написа:1qaz Пил съм.Пишем смело в ядът си !!!!.............Всички други са специалисти, "Богове", знаят всичко и им е под достойнстовото да се включат в темите.........................

bogi, пил си. Това е добре. Тази вечер пак пий. След малко и аз ще пия и ще ти кажа мезето. Белени рязани домати от буркан с лук, олио и магданоз. Алкохолът прави чудеса - много хора не го знаят, ама е така. Който пие зло не мисли, който е тезвен да му мисли. w1w2w3

По другата част от поста ти. Тези за които казваш специалисти и богове - не си прав. Това за мен са старите златотърсачи, на които им е омръзнало от едни и същи въпроси. Попаднал някой си случайно на форума, влиза и започва да пита. Ама проблема е че той не знае какво да пита. Щом става дума за злато, значи си оправих "финансиите". Влизат четат малко, питат и току купят нещо и след някой и друг месец продават - драгата е ползвана три пъти, помпата е в гаранция, нямам време, ще ходя в чужбина и прочие измишльотини. Истината е че са очаквали от това да се издържат, илюзията е приключила и те продават.
Кой от начинаещите се е вслушал в съвета да вземе леген и лопата и да пообиколи по реките, за да натрупа малко опит. Според мен никой. Скорпиончето колко пъти им го пише. Той не може да напише името си без да направи грешка, ний очакваме да рови из темите и да чете. И като не му обърне никой внимание веднага следва: Ей го българска работа. И колкото по-тъп е човека, толкова повече другите са му виновни и работата е българска.

bogi, тук никой не разбра, ама прекъснах малко заради доматите(по-отгоре бях писал за тях) и съпътстващия ги дестилат. w1w2w3

Пак по темата. На мен един колега преди време сам ми казва "Аз само чета, не пиша". Просто по-голямата част от хората не пишат. Никой не си дава зор да драсне някой и друг ред. А и като гледам други форуми, не само златарски, рано или късно се изчерпват. Това е.
Тази тема е безкрайно дълга тъй че спирам. w1w2w3
nikmagi
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 776
Регистриран на: 23 Яну 2014 19:39
Местоположение: Казанлък

Re: Умряха ли форумите за златодобив в България ?

Мнениеот bogi » 26 Окт 2017 20:28

Прав си nikmagi, прав си бате и за доматите и за останалата част и да ти кажа много си прав даже.За специалистите само не сме се разбрали, нямам впредвид старите златотърсачи от тях всички се учим...друго исках да кажа, но ми е трудна граматика понякога.
Веднага ще те послушам и си сипвам една скоросмртница, двоен препек и запазвам пълно мълчание.Които иска да пише на останалите Наздраве df43f
Аватар
bogi
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 161
Регистриран на: 15 Авг 2015 15:59
Местоположение: Видин

Re: Умряха ли форумите за златодобив в България ?

Мнениеот gogo » 27 Окт 2017 07:30

Bogi, повечето хора може би са като мен. Какво имам в предвид, дълго време съм с вируса на търсачеството, но нямам реално голям опит. Ходя на една и съща рекичка и намирам по 5-6 златинки на излет, за мен достатъчно и радостно. Не съм обикалял страната, защото все нямам време, идва ми се на национални сбирки но.. Та аз какво бих могъл да напиша.
Всичко написано е оправдание, но отговаря до някъде на едни други нападки ,че имало хора които само четяли и взимали информация и т.н.
Да живее хобито, защото ми е голям кеф!!! nugget
gogo
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 153
Регистриран на: 25 Фев 2014 13:27
Местоположение: Пловдив

Re: Умряха ли форумите за златодобив в България ?

Мнениеот bogi » 27 Окт 2017 22:14

gogo написа:Bogi, повечето хора може би са като мен. Какво имам в предвид, дълго време съм с вируса на търсачеството, но нямам реално голям опит. Ходя на една и съща рекичка и намирам по 5-6 златинки на излет, за мен достатъчно и радостно. Не съм обикалял страната, защото все нямам време, идва ми се на национални сбирки но.. Та аз какво бих могъл да напиша.
Всичко написано е оправдание, но отговаря до някъде на едни други нападки ,че имало хора които само четяли и взимали информация и т.н.
Да живее хобито, защото ми е голям кеф!!! nugget


-"gogo" аз не се сърдя и не нападам никого, и аз все по-рядко излизам поради куп пречки и ти ако се прибираш с 5-6 златинки при мен има и нулеви излети.Преди 2-3 години беше основният бум и аз тогава се запалих и до ден днешен съм невеж новобранец, та по това време да кажем преди 2 години по форумите на ден се разискваха поне 10 теми... имаше въпроси и отговори, диалог, критика и взаимопомощ.Снимаха се клипове и информацията се развиваше.Старите "кучета" и по опитните пишеха и помагаха, даваха съвети и основи на такива като мен и теб, беше много интересно и завладяващо...
И изведнъж всичко приключи !!!
Неможе в специализиран златарски форум основните теми да са хайде да се запознаем и темата за вицове.Има фейсбук и весели странички за забавление.Да не ми се разсърди сега някой (изчел съм ги всичките вицове в темата w1w2w3 ) Ето тук ми е болката !
Никой не се е родил научен с легена в ръка.Все някой му е показал и научил, след това самостоятелно се доразвиваш, преоткриваш и просперираш.
Погледни въпросът в последният ред от първият пост, другото е боза с кисело мляко :good:
Както казваш ти -"Да живее хобито, защото ми е голям кеф!"
Последна промяна bogi на 28 Окт 2017 06:14, променена общо 2 пъти
Аватар
bogi
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 161
Регистриран на: 15 Авг 2015 15:59
Местоположение: Видин

Re: Умряха ли форумите за златодобив в България ?

Мнениеот stoian » 27 Окт 2017 22:28

bogi написа:Все някой му е показал и научил, след това самостоятелно се доразвиваш, преоткриваш и просперираш.


Може би в тези редове се крие и отговора на въпросът ти .
Просто активните преди 2 - 3 години сега са преминали на следващо ниво и се доразвиват самостоятелно .
Без да предават щафетата която са получили .
Ако някои те измами един път - това е негова грешка , но ако те измами втори път - то това вече е твоя грешка .
Аватар
stoian
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 155
Регистриран на: 23 Яну 2014 17:00
Местоположение: Пловдив

Re: Умряха ли форумите за златодобив в България ?

Мнениеот gogo » 27 Окт 2017 22:30

Не искам да упреквам никой!
Да сме живи и здрави, и да има повече пишещи братя ( знаещи и не чак толкова знаещи)! df43f
gogo
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 153
Регистриран на: 25 Фев 2014 13:27
Местоположение: Пловдив

Re: Умряха ли форумите за златодобив в България ?

Мнениеот deniok » 28 Окт 2017 04:07

Здравейте и от мен! От десетина дни съм във форума и нямах никакво намерение да пиша преди да изчета целия форум, но тази тема няма как да пропусна.
ИЗВИНЯВАМ СЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСИЧКИ, КОИТО ЩЕ ПРОЧЕТАТ СЛЕДВАЩИТЕ РЕДОВЕ
Ето една хронология от събития:
1. Лично аз чета форума за да намеря отговор на въпрос, който стои пред мен и първо търся дали някой не е питал същото.
2. Намирам тема по въпрос, сходен с моя и какво да видя: хиляди думи, които трябва да прочета (да не би да пропусна отговора) за да науча, че някой го сърби езика ( или върховете на пръстите) да ни обяснява, че това не е мястото или това не е начина или не знам какво не е, но не и отговора. Продължавам към следващата тема...
3. После виждам тази тема (активна) и след като я прочетох цялата с гордост искам да заявя: Не пиша защото знам (а вече съм сигурен, че вече съжалявате, че четете това), че няма да загубя времето на някого да ми чете глупостите (,а вече съм сигурен, че вече съжалявате, че четете това), които ще напиша просто защото ми се пише. Не съм съгласен, че трябва 100 или 1000 човека да напишат едно и също нещо по 100 различни начина (все пак това не е литературен кръжок).
За бога братя, не пълнете форума със словоизлияния!
Извинявам се отново за загубеното време!
Това е от мен: един пишман химик, ортопед любител и доктор на деструктивните науки от Бургас
deniok
 
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Окт 2017 09:25

Re: Умряха ли форумите за златодобив в България ?

Мнениеот stoian » 28 Окт 2017 10:47

deniok написа:Не съм съгласен, че трябва 100 или 1000 човека да напишат едно и също нещо по 100 различни начина (все пак това не е литературен кръжок).
За бога братя, не пълнете форума със словоизлияния!


Така ще се опитам да отговоря относно 100 те различни начина , друг е въпросът дали ще бъда разбран .
Отнася се за всички начинаещи и леко понапреднали колеги .
Не очаквайте да получите всичката информация като съоръжения , начини на работа и златоносни райони систематизирани и подредени като във Wikipedia .
Относно 100 те различни начина - съвсем нормално е да ги има , съоръженията и начина на работа варират и техните вариации зависят от:
1. Вида на реката / дерето / - пълноводно , безводно , пресъхващо , с каменно дъно , със разсипи и така нататък ..... има още
2. Локацията на дерето - близо до път , без път , на 10 км в балкана и така ........
3. Вида на златото в дерето - ситно , едро , микронно / трите се делят на още подкласове /
4. Танспорт - лека кола , джип , бус , камион .......
5. Целите които търси дадения колега - хоби ....и не до там ...
6........................
7........................
Може да се изпише още много по темата .
Когато ние правехме първите си стъпки дори и тази информация я нямаше .
Буквално правихме опити проба - грешка и така нататък ............
В това хоби пробите и грешките струват много - пари , бензин и време - което отнема години .
Ако някои очаква да постигне чудеса сега и веднага по-добре да се откаже .
Съвета ми към всички е един и същ - 1 година само на леген и проби на възможно най-различни като тип дерета за да придобие някакъв опит и когато започне да вади доволно на леген тогава да търси улеи , драги и там каквото си прецени че му е нужно спрямо опита които вече има .
Лично не познавам колега които е прескочил първата година и е извадил нещо прилично.
Ако със по-горе написаното съм зесегнал някой да ме извини но ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА ХОБИТО .
Ако някои те измами един път - това е негова грешка , но ако те измами втори път - то това вече е твоя грешка .
Аватар
stoian
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 155
Регистриран на: 23 Яну 2014 17:00
Местоположение: Пловдив

Re: Умряха ли форумите за златодобив в България ?

Мнениеот gogo » 28 Окт 2017 14:34

Колега deniok, не мога да разбера недоволството.
Какво по-хубаво от това да има повече информация!? От всеки един пост може да се научи нещо.
gogo
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 153
Регистриран на: 25 Фев 2014 13:27
Местоположение: Пловдив

Re: Умряха ли форумите за златодобив в България ?

Мнениеот jokko1 » 28 Окт 2017 20:58

Е те са се убърках!!!
Боги пише що не пишете.Другио колега па вика много пишете.
НЕМА УГОДИЯ.

Хобито и форумите нема да загинат.Винаги ще има някой който да пита и друг някой който ще му отговори.
Аватар
jokko1
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 372
Регистриран на: 26 Яну 2014 16:11

Re: Умряха ли форумите за златодобив в България ?

Мнениеот Repata » 28 Окт 2017 21:34

Много приятна темичка сте си спретнали w1w2w3
Няколко дена нямах фейс(пак докладец) имах и работа извън града.
Относно останалото,скоро форума ще претърпи почистване на спама.Незнам точно кой ден но ще го затворм за няколко часа и поработим в него.
Това първо.
Второ:
Подготвям доста сериозна поредица от видеа. Разбира се това е свързано с пари!!
Администрацията обсъдихме и други идеи който за сега няма да коментирам но скоро се надявам да реализираме голяма част от тях.
skype:repata.repata facebook:repata repata
0876662270
ЧЕСТ е голяма дума,която трудно се побира в малки хора
Аватар
Repata
Администратор
Администратор
 
Мнения: 1838
Регистриран на: 24 Яну 2014 19:54
Местоположение: Бургас

Следваща

Назад към За всичко за което ви се говори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Free counters!