Специализиран форум на Български Златотърсачи


ЧАСТ ОТ ФОРУМА СЕ ВИЖДА САМО ОТ РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ!

Приказки от ... 3ти лица

Яко спам

Приказки от ... 3ти лица

Мнениеот fantichko » 20 Сеп 2017 21:59

Абе, де**а, маа му, де**а.

Даже на Репов му звънях да му кажа.

Предистория.

Реших да си правя драга аз. Та...четене, сукане, четене, четене, ...ене.
Спрях се на нещо подобно, като Раптор 1 на Ицо за модел. И с голямата си уста, реших да споделя плана си с един познат от Софето (то там друга БГ).
Както и да е. След 10 минути се почна:
- Ама тука едни приятели, големи разбирачи ми казаха, че на Репата драгата не може да хваща едро злато. Само микрон събира.

Аз шах и мат.

- Е, как няма да хваща големо бе? Я ми обясни?
- Ами щото улея е къс, водата слаба, просечена валцована и ТЕЯ СТЕЛКИ УЕЛКЪМ! Задръства и голямото се пързаля отгоре. Изхвърля го.Два мата с един шах.

- А бе ти аджеба, как и от къде ги разбра тея работи, бе човек? Да не би да си купил и да имаш такива наблюдения?
- А, не. Един познат има, и хваща само дребно.

Ахааааа, викам си аз.

- Добре - викам - шъ си помисля!

Та, то като оня виц с цигането и баничката.

То, не че аз разбирам кой знае колко, ама да твърдя нещо от трето лице, което не може да си използва техниката - никога няма да стане.

Айде, сполай му!
fantichko
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 53
Регистриран на: 20 Апр 2016 20:16
Местоположение: Шумен

Re: Приказки от ... 3ти лица

Мнениеот Боби » 21 Сеп 2017 21:34

До някъде тези приятели разбирачи са прави. Не визирам точно съоръжението на Ицо, че няма да хваща едро злато, защото това са глупости, но вероятността по-едра златинка да бъде избутана и да изпадне от улея си я има при работа с просечена валцована. Но това зависи от разните му там фактори: Едрина на пресетият материал, наклон, скорост на водата и с каква скорост се подава материала. Когато си опознаеш съоръжението , с което работиш вероятността от такива загуби е минимална, а ако се използва и джоб в драгата, загубата на едра златинка или самородка е почти нулева.
Притеснението трябва да е за ситното злато. То е неуловимото.
Аватар
Боби
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 159
Регистриран на: 07 Апр 2014 15:30
Местоположение: Ботевград

Re: Приказки от ... 3ти лица

Мнениеот bogi » 22 Сеп 2017 05:08

Боби написа:...но вероятността по-едра златинка да бъде избутана и да изпадне от улея си я има при работа с просечена валцована...


Боби... аз не че съм голям професор, но при правилна настройка на съоръжението няма как да се случи това.При положение. че работиш на злато в диапазон 70-350 микрона основно и имаш извлечение на това злато 70-80% няма такава сила дето да избута по голяма златинка извън драгата, това са митове и легенди.Много по възможен е варианта да заминава ситното особенно ако е тънка люспа и то омазнена, който се е пробвал на Дунав знае за какво става въпрос.Про всички положения няма как нещо по голямо от 0,5мм и нагоре да изчезне от драгата ако е настроена да вади микрона !
Аватар
bogi
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 161
Регистриран на: 15 Авг 2015 15:59
Местоположение: Видин

Re: Приказки от ... 3ти лица

Мнениеот mitaskin » 22 Сеп 2017 21:22

Една драга няма ли джоб и успокоители гаранция че,изпуска едрото ако го име естествено.от личен опит си го знам и особено ако е с валцована.намирал съм по 3 десети парче на края на драгата ситното си е в първите 15 см
mitaskin
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 60
Регистриран на: 22 Яну 2014 21:49
Местоположение: пазарджик-пловдив

Re: Приказки от ... 3ти лица

Мнениеот fantichko » 24 Сеп 2017 20:11

Има начин да изпуска и е много прост - задръстване при слаб поток. Говорим за валцованата. Когато всичко се движи на каша, а водния поток няма силата да отмие както трябва - тогава и единствено тогава съм изпускал. Или да изфучиш един наклон от 10+см, то по-добре си намери водопад да промиваш.
Мисълта на темата ми беше друга - баничката била много хубава, ама бате ми каза, че тате гледал как едно момче ядяло...та така.
fantichko
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 53
Регистриран на: 20 Апр 2016 20:16
Местоположение: Шумен

Re: Приказки от ... 3ти лица

Мнениеот fantichko » 25 Сеп 2017 13:51

Здраво, адаш :)
Смених номера и още не съм се развънял на всички. Ще ти звънна тея дни да се видим за по бира.
За драгата....срам ме е да те тормозя за помощ, иначе веднага бих ти се обадил точно за това, хаха :)
fantichko
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 53
Регистриран на: 20 Апр 2016 20:16
Местоположение: Шумен

Re: Приказки от ... 3ти лица

Мнениеот Repata » 03 Окт 2017 16:30

fantichko написа:Реших да си правя драга аз. Та...четене, сукане, четене, четене, ...ене.
Спрях се на нещо подобно, като Раптор 1 на Ицо за модел. И с голямата си уста, реших да споделя плана си с един познат от Софето (то там друга БГ).
Както и да е. След 10 минути се почна:
- Ама тука едни приятели, големи разбирачи ми казаха, че на Репата драгата не може да хваща едро злато. Само микрон събира.


- Е, как няма да хваща големо бе? Я ми обясни?
- Ами щото улея е къс, водата слаба, просечена валцована и ТЕЯ СТЕЛКИ УЕЛКЪМ! Задръства и голямото се пързаля отгоре. Изхвърля го.Аз не писах в тази тема,щото направо незнам какво да напиша!
Стана ми интересен отговора,че "улея бил прекалено къс водата била слаба и валцованата задръствала и едрото се пързаляло отгоре."
Чудя се,колко ТЪП и ПроЗ трябва да е някой,за да отговори така?В един отговор няколко несъответствия!
Как е възможно,При слаба вода,(която задръства) Да избута Едрото отгоре,при положение че то първо потъва в шлиха? В Същия момент улея или драгата хваща ситното и микрона които за да се плъзнат над задръстения улей е необходимо десеторно повече вода,отколкото за едрото?
Седя и недоумявам,това на простотия ли се дължи,на олигофрения,на некомпетентност,или на завист! Трудно ми е да определя на какво точно се дължи това?
Ако го прочете някои възкръснал професор по хидродинамика,гарантирам че веднага ще се самоубие за да умре отново,да не чете бисери от 1001 нощ от закърнели мозъци!
Начиии излиза че златинка с размер 1 мм,за която е необходим дебит от 0.800-1Lt/s вода за да я измести напред улея ще я хване,а златинка с размер 5мм или приблизително с тегло 0,20-0,25 при същия дебит ще се Пързуууууулне отгоре и падне след улея!
При една и съща вода в промивния шлюз,шлюза хваща микрона и ситното,ама едрото отплува? "Минава големия кораб минаваааа"....... :lol: :lol: :lol:
В следствие на много тестове преди години съм описал плюсовете и минусите на двата вида ламарини,описал съм всичко,ама няма кой да чете!
Ясно е описано че валцованата в комбинация с тънък мъх работи в пъти(и то няколко) по добре от просечената с дебел мъх,тъй като работи на почти нулев наклон,с няколко пъти по малко вода отколкото просечената,и е напълно достатъчно да бачка в ниво 5мм над футировката тъй като няма съпротивление и турболенцията и е под 15%.Или за да работи прекрасно шлюза е необходимо само 8мм вода в шлюз и наклон от 2-3 градуса.
При просечена обаче,по съвсем друг начин протича процеса.
Просечена с дебелина 3мм на борда+20мм мъх =23мм .За да бачка този тип шлюз е необходимо минимум 35-40мм ниво в шлюза при минимален наклон от 12-13 градуса за да създаде турболенция в клетките.
В единия случай потока влачи тежката фракция по дъното на шлюза подреждайки я по относително тегло и свойства на утаяване,в другия случай я върти.
При правилна експлоатация на ламинарния шлюз пропуска е почти нулев,ако изключа златото под 20-30мкм.
При другия вид обаче микрона със сигурност си отива и то в доста голям процент,а ситното в по малък.При по тежка фракция над 60% магнетит и др минерали в пулпа,спада и извлечението на ситното.
Разбира се че ще пада едро .Ако са надули водата вътре в ниво 4-5 пъти надхвърлящо допустимото,и ако са го наклонили на 20-30 градуса. Иначе практически няма как да се случи,нито на практика нито на теория.То е много близко до акъла само някой трябва да помисли. Как може да хваща микрона и ситното,а едрото да се търкаля по шлюза и да пада?
А сега де?? y7u7 :idea: :?: 5556y

Другия път като ти звъннат тези разбирачи,им кажи че аз съм казал,да прочетат следното:
Свиваеми и несвиваеми флуиди и потоци.Вискозен и невискозен поток.Стационарен и нестационарен поток.Ламинарен и турбулентен поток
Тип поток на флуида. Видове флуиди Турболентен и Ламинарен. Свойства на утаяване на частиците.Скорост на утаяване на частиците.След това да почетат какво съм писал АЗ за свойствата на различните видове ламарини в комбинация със различни мъхове.После да почетат за Масата (относителното тегло на частиците) Малко Квантова физика за да им се избистри мозъка.
Но само с четенье нема да стане.
Ако искаш ме цитирай:
Репата каза,като прочетете нещо,да прибягате на реката да се нагъзьете на разстояние 1м от гъз до гъз,и да почнете да тествате според прочетеното.
Метър е най добрата дистанция,защото някой може да се осере в напъните си да открие нова физика,все още неизвестна Ни.
И много най сърдечни поздрави да не забравиш да им пратиш от мен.
Някой ден ако намалеят "разбирачите" ще напиша една много обширна тема за Просечената мрежа.
За процентната турболенция и количеството вода според борда на мрежата.Влиянието и върху различни типове злато.Необходимо количество турболенция в % за най оптимална работа на шлюза при различни мм Мъх и злато.Ще им напиша и за Левитацията в Клетките.И скалата ще им кача да гледат...ама все още разбират много.
skype:repata.repata facebook:repata repata
0876662270
ЧЕСТ е голяма дума,която трудно се побира в малки хора
Аватар
Repata
Администратор
Администратор
 
Мнения: 1838
Регистриран на: 24 Яну 2014 19:54
Местоположение: Бургас

Re: Приказки от ... 3ти лица

Мнениеот pscorpions » 05 Окт 2017 01:40

Вземи та напиши една книга, аз ще ти помогна за издаването. Нищо не ти искам в замяна, даже ще си купя повече бройки за да ги подарявам.
Живей така че когато умреш и гробаря да плаче над гроба ти !!!
Аватар
pscorpions
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 984
Регистриран на: 22 Авг 2014 23:43


Назад към За всичко за което ви се говори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Free counters!