Специализиран форум на Български Златотърсачи


ЧАСТ ОТ ФОРУМА СЕ ВИЖДА САМО ОТ РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ!

Страница за прабългарите

Яко спам

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот Nemesis » 31 Мар 2017 14:59

nikmagi написа:Тези които създадоха и финансират ИДИЛ са същите които контролират нашето правителство


100 %

Ислямът е въведена в Централна Европа - Граждански войни започват - хората искат по-голяма сигурност - елитите ще въведе "нов ред" = перфектната диктатура !

"Виновен е религия". (в този случай, исляма, използван от елитите )


MP

Marcus

PP: Аз не говоря за България !
Nemesis
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 63
Регистриран на: 23 Юни 2014 19:20
Местоположение: Haskovo

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот AmateurRex » 31 Мар 2017 23:03

Лошото е към края си, идва ужасното! Не сме еволюирали и грам през хилядолетията! Дори не умеем да се поучим от прецедентите в историята, а това вече е непростимо! Тоест историческата памет ни е къса! Ставаме по-добри едва след тежки и огромни премеждия и войни! Света кипи и нещо има да става! Нямам идея за добро или за лошо ще е!
Аватар
AmateurRex
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 59
Регистриран на: 12 Сеп 2016 12:44
Местоположение: Монтана

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот AmateurRex » 21 Фев 2018 01:25

ИСТОРИЯ НА ЗЛАТОТО!

От досегашните исторически сведения, реално историята на златото започва от нашите земи! Нито повече, нито по-малко! Тоест, историята на златото и неговия добив, реално се преплита с историята на трако-пеласгите! От същите тръгва и историята, културата и религията на Европа! Основата на всички добивни технологии е поставена от нашите деди! За справка - Варненски халколитен некропол! Наскоро разкриха още два такива и те съответно със злато в тях! Говориме за времето 4400 - 4100 г. пр. Хр! Време, в което шумерите и египтяните леко са в "мъдан на събор" и ще се пръкнат чак след хилядолетие, по нашите земи дедите ни си плавят златце и си се кичат с него! Тогава те населяват целите Балкани! Истинските гърци - Данайците са малък род в Африка и все още не знаят колко уши имат по главата си!
Изображение

Изображение

Гробовете от този некропол дават идеята меко казано, че по земите ни е съществувала централизирана власт! Жезлите са си директен атрибут на царската власт, от където и да го погледнем! Ние сме потомци на тези хора, според последните генни изследвания! Тоест 49% от българите са носители на автохтонен ген, зародил се тук, на Балканите!
Траките от къснобронзовата епоха са вече по известни от Илиада и Одисея! Колесницата на цар Рез цялата от злато! Оръжията му златни! Конските сбруи обковани в злато и то в епоха, в която всичко се е изчислявало в сребро, като по достъпно, траките си ползват злато! Дедите ни се бият под Троя за слава, със златни оръжия, пият благородно вино от златни бокали, фиали и ритони, когато великите сега "европейци" са рупали жълади заедно с дивите шопари из Шварцвалд и са пиели блатна вода барабар с поповите лъжички в нея!
Масивното злато на вълчитрънското съкровище е с около век и половина по-древно от троянската война! До преди известно време се смяташе че галерийния добив на злато е застъпен едва от 4-3 век преди Христа! Ада тепе обаче премести границата с хилядолетие и више назад във времето! Прочутата маска на Агамемнон резко се оказа че не е на Агамемнон а по древна и златото за нея е изкопано в Ада тепе!
Изображение

През елинистическия период траките са известни рудари! Златните рудници в Пангей, Родопите и западния Балкан са привличали доста нашественици! Филип Македонски резко решава да овладее могъщото и богато царство на трибалите в северозападна България и...
...и яде бой! Як бой!
Синът му Александър също тръгва срещу трибалите и...
...и трибалите му нанасят поражение, единственото в неговия живот!
Защо тези царе искат земята на трибалите? От гордост ли, от завоевателен порив ли? Глупости! Искат я заради златото в нея! Няма цар, княз, динат или велможа, който да не оцени блясъка на жълтия метал!
След 350 години го ддоказват и римляните! Първата провинция по земите ни е северозападна България! Римляните са били умни хора! Закрепостяват докараните от кол и въже траки по дигите на Аугуста и Затицата, дългоделския приток и Лома, за да плавят! Коренното население от трибали е избито щото се е съпротивлявало докрай! В Кастра ад Монтанезиум са разквартирувани сугамбрийски кохорти! Сугамбри - свирепо и воинствено германско племе, по късно влязло в състава на франките! Тези кохорти охранявали пътя на златото! Следват Бесите в Родопите! Одрисите от автономия стават провинция! Но в нашите земи римляните никога не са били спокойни както в Галия, Испания и Британия! Испания е завладяна за 20 години! Цезар смазва Галия за 10г. извършвайки първия известен в историята геноцид и разграбва златото и! Британия е завладяна от Клавдий за 4 години! Траките никога не са завладяни изцяло а тези, които са отсам Дунава и чиито земи стават римски провинции, се съпротивляват около 130 години!
Ето какво пише в Гръцките извори за българската история относно Бесите - http://prntscr.com/ihjw6s
По късно Траян наследява празна хазна но знае за неимоверните богатства от злато и сребро на Децебал! Всички знаем какво следва! Римският гладиус пречупва тракийската ромфея! Но не за дълго!
Аватар
AmateurRex
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 59
Регистриран на: 12 Сеп 2016 12:44
Местоположение: Монтана

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот gogo » 21 Фев 2018 08:15

:bravo:
gogo
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 153
Регистриран на: 25 Фев 2014 13:27
Местоположение: Пловдив

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот iliacht77 » 21 Фев 2018 22:49

Ако е въпрос и 4400 хил пр. н .е. е нищо. В нашият край - Валога-Оходен откриха олтар с еленови рога и правиха два поредни въглеродни анализа в германски университет и се оказв, че говорим за 6750-6640 пр. н. е.

Ето и новината:

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/predstaviteli-na-naj-starata-civilizaciia-sa-zhiveli-vyv-vrachansko-2029355


Но AmateurRex не мога да се съглася със следното "Защо тези царе искат земята на трибалите? От гордост ли, от завоевателен порив ли? Глупости! Искат я заради златото в нея!" .

В цялата човешка история всеки воюва със всеки или поне опитва да създава сфери на влияние.Доколкото разбира се му позволява текущият финансов, политически и човешки ресурс. Или по-точно е, че в момента в който може да си позволи скача и тръгва. Защо Александър Македонски тръгва да завюва целият свят (какъвто той го е познавал за времето си) на изток и стига до Монголските степи, Индия и до Египет, навсякъде злато ли е търсел. Защо римската империя се разпростира през 2/3 Европа, дори прекосяват ЛаМанша и воюват из гори и блата с келти и нам как си. Ние в тия събития сме само малка част. Защо Чингис Хан завоюва голяма част от Азия. И т.н.

В случая за България имаме и още един фактор който кара много царе и императори да обърнат по-специално внимание на нашата територия. Това е кръстопътното разположение. Всеки военен поход знаем има нужда от логистични пътища. Ако един войник изяжда дори и 400 гр храна на ден, дори и само за 20 хиляди са необходими 8 тона храна. Трябва да визиш и допълнителни оръжия, болни, ранени, новопостъпващи и т.н. И искакш през територията през която минава логистичният път да е завоювани или поне съюзническа. Първо за да ти е по-спокойно да не ги нападат и второ за да можеш да си осигуриш допълнително храна и човешки ресурс. А нашата територия е точно по пътя за походи и на изток, на юг и на север. И от юг, на север към Европа също, заради което ни превземат пък турците. Според мен е това. Отделно ако падне и злато още по-добре, но не е било основното.
iliacht77
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 108
Регистриран на: 26 Яну 2017 01:20

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот AmateurRex » 21 Фев 2018 23:25

До някъде имаш право! За логистиката си безспорно прав! Добрата логистика си е 50% победа! Относно Александър - Александър е желаел преди всичко слава! Това е засвидетелствано от всички негови биографи! Трябвало му е велика слава, затова и се е опасявал че баща му е завладел доста земи и за него нямало да остане какво да завладява! Александър обаче е бил умен мъж и за похода на изток му е трябвал здрав тил, който той си осигурява чрез победи над околните тракийски племена на изток, запад и север! Защо му е да напада трибалите? Те са народ, за който река Дунав е вътрешна река, тоест те са трудно победими! Преследва ги, те отстъпват! Продължава - те минават Дунава! Земите от другата страна са им познати, на него не! Другото което е - трибалите не4 са преки съседи на македонците! Знаел е че войната с тях ще е дълга! Издръжката, тоест логистиката на армията му трудна и разтеглена! Кое тогава го мотивира да воюва с трибалите? Защо не отива да воюва примерно със скордисите на северозапад, още повече че завладявайки ги ще си отвори плацдарм към огромното келтско море на северозапад? Александър му трябва трибалското злато за да може да плаща на многото наемни тракийски контингенти в армията му! Също така му трябват и контингенти трибалски войни, които са били свирепа работа и той сам е имал възможност да оцени техните достоинства! Не постига победа над трибалите, не завладява златните им находища но изтръгва обещание за воински контингенти за похода му на изток!
След време както писах и в предния си пост, римляните основават първата провинция на територията на България именно тук, върху земята на трибалите! Защо?
Всеки цар, крал, вожд или какъвто и да е суверен владетел знае силата на златото и силата, могъществото и влиянието му нараства с нарастването в хазната му на този метал!
Аватар
AmateurRex
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 59
Регистриран на: 12 Сеп 2016 12:44
Местоположение: Монтана

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот vis » 22 Фев 2018 17:26Мястото на което живеем е УНИКАЛНО.Хората ,които сме наследили също.Защо сме на този хал? Кога и как ще върнем силата на БЪЛГАРИЯ?! Виждам, че има желаещи да почваме!
vis
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 21
Регистриран на: 17 Яну 2018 00:09

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот iliacht77 » 22 Фев 2018 19:36

H2O не бих казал, че е обичал много траките като цяло, въпреки, че може да се е наслаждавал на Сердика, както и на много други места особено на минералните бани. Това което аз съм чул по време на едни беседи, да ги нарека, е следното. Константин вижда в християнството едно важно нещо, нещото което после ще видят много други европейски владетели (българските включително) и затова ще го приемат (християнството) с желание. Това е богопомазването. То дава пълно спокойствие на владетелите. Ако преди това е трябвало да се изявяват и да са достойни лидери на своя народ за да бъдат избрани от народа чрез гласуване, сега се запечатват доживотно, но не само доживотно, а и докато имат поколения и после те имат поколения. Този род се помазва като богу-благословен и това е. От там нататък следва единствената грижа някой друг от богопомазаната рода да не те клъцне и да вземе короната. Знаем много истории за баща-син, братово, сестрински и между братовчедски интриги из цяла Европа вследствие на това. За народа грижа нямай - те се подчиняват на божията воля и е престъпление срещу бога да ти мислят лошо без значение как ги управляваш. Или казано на врачански, моа да ги мандръсаш както си искаш, пък ако рекат да въстанат, да ги мандръсаш още по-яко.

Но за Константин. За неговото време е известно, че е построено като обем толкова, че по най-груби изчисления, след него е построено чак до към 1930 г. Как си е намерил толкова работна ръка и дали е плащал. Намира я като с кака Елена засядат и измислят една теория, която ще има даде право да заробват едни големи групи хора и това да е богу-угодно. Измислят триезичието. Или по-точно - има божи създание които не могат да говорят и пишат (животните) и те не са любими на бога, има такива които могат да говорят, но не могат да пишат, това са малко след животните, всички други, включая и тракийците (или българите ако така са се наричали тогава), но и те не са любимите. Ама има и такива които могат да и говорят и да пишат. Те са богопомазаните и те имат право да използват другите като работна ръка без проблеми и това да е бого-угодно. Трите богопомазани езика (и съответно народи) ЗНАЕМ КАТО исторически ФАКТ са: старо-гръцки, еврейски и римски..Ние се падаме към робите (когото могат да хванат разбира се), включително цяла Европа. на север от Рим и Константинопол.

За България специално, ако се замислим, че по принцип е много богохулно и не се говори за това, но последният разцвет като сила и обем е до последният не-християнски владетел. След него се започва свиването и фактическото една напред четири назад. По време на покръстването се знае, че много хора са въстанали виждайки злото което носи, доколкото знам около Плиска е намерена масова гробниица т онова време с повече от 10 хиляди човека които са се противопоставили и жертвали живота си за това което виждали като зло за държавата си. Като се има впредвид колко жал сме жалили за 200-250 мъченици в Батак, тук имаме 10 хиляди и повече ....

Още много неща съм чул, но те ще бъдат още по-богохулствени и от тези до тук и много хора няма да могат да ги понесат. И съвсем сериозно се притеснявам от директни закани за физически саморазправи, както ми се е случвало.
iliacht77
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 108
Регистриран на: 26 Яну 2017 01:20

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот bornoec » 22 Фев 2018 20:29

"Широко разпространена е заблудата, че благодарение на евтиния робски труд в античните мини е могло да се експлоатират иначе бедните от съвременна гледна точка рудни находища, а също и, че са могли да извличат от тях несметни богатства".
Годишната издръжка на един роб била около 1000 г сребро или 105 гр. злато. Такова е и минималното количество злато, което годишно трябва да добие всеки един роб зает в златодобива, така че неговият труд да бъде със средна рентабилност и да носи на минния предприемач същата печалба, каквато се реализира в останалите стопански сфери". От история на златодобива по Българските земи.

Аз си мисля че това е механизмът задействащ военната машина непрестанно да търси богати на злато/сребро земи и работна ръка.
Аватар
bornoec
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 213
Регистриран на: 22 Яну 2014 16:03
Местоположение: София

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот AmateurRex » 22 Фев 2018 21:29

Покръстването на българите! Хммм, интересна и дълга тема! Кой и как собствено покръства Борис? Юстиниан учередява Прима Юстинияна и я нарича - българската епископия "тя е такава до 18 век, когато е унищожена от султана под давление на гръцкото духовенство"! Виталиан преди това въстава и повежда българите, щото доста епископи от илирийската "българска" църква били заточени от император Анастасий! Побеждава няколко римски армии и се оттегля в провинция България! Интересно! Провинция България и то 200 години преди Аспарух! По късно, на Шестия вселенски събор в Константинопол, през шестнадесетото му заседание, думата е дадена на презвитер Константин от гр. Апамея в сирийските земи, който се опитва с последни усилия да създаде компромис между монофизити и проповядващите двете природи на Син, т.е. диофизитите (православните). Ето какво казва той, записано от стенографите в протоколите на събора - Казвам се Константин. Презвитер съм на светата божия църква, която се намира в Апамея, провинция Сирия Секунда. Ръкоположен съм от Авраамий, епископ на Аретуса. Дойдох при вашия свети събор, за да ви поуча, че ако бях изслушан, нямаше да претърпим онова, което претърпяхме тази година, сиреч каквото претърпяхме във войната с България. Защото аз поисках още отначало да дойда на събора и да помоля да стане разбирателство, така щото да се извърши нещо, което да обедини двете спорещи страни, та нито едните, нито другите да се измъчват, сиреч нито тия, които изповядват една воля, нито тия, които изповядват две воли. И аз отидох при стратега патриций Теодор и го помолих да говори за мене на събора, та да настане любов и мир, защото Бог от всичко най-много обича мира и любовта. И сега, ако заповядате, нека напиша онова, което Бог ми е внушил за вярата, по сирийски, и нека да се преведе на гръцки" (Протоколи на VІ Вселенски събор). От това изказване се оформят два извода! Първо че българите са християни и второ че императора не воюва с българите а с България! Тоест, ако още тогава българите са християни, то какво покръства Борис?
Аватар
AmateurRex
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 59
Регистриран на: 12 Сеп 2016 12:44
Местоположение: Монтана

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот AmateurRex » 23 Фев 2018 18:20

Респект H2O !!! Според мен едва една стотна от древните документи, касаещи България и нейния народ са достигнали до нас! Ако обаче някак си и някой папа разреши на истински български историци да поровят годинка в архива на Ватикана, то света би се същисал от това, което може да излезе от там! Обаче това няма да го бъде, щот историята ще трябва да се пренапише а хиляди и хиляди титли, рангове, санове и заплати на професори, доктори, доценти и пр. ще виснат на трупчета!
Аватар
AmateurRex
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 59
Регистриран на: 12 Сеп 2016 12:44
Местоположение: Монтана

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот iliacht77 » 23 Фев 2018 19:03

H2O не казах, че не е строил. Даже нали споменах, за какво сравнение съм чел относно обема на строежи от негово време. Т.е. че каквото е построено по негово време като обем, след него е удвоено едва през 1930 г.

Според моите източници Константин след като не могъл да победи траките се съгласил на двустранен съюз при които римски войски могат да минават през нашите земи и да се строи, да има санаториуми край баните и т.н., които римски граждани да могат да посещават, както и нашите хора са имали всички права на римски граждани и да ходят из римската империя когато им скимне.

Но факт е, че не ни вписва в триезичието въпреки, че има доста индикации, че траките са имали писменост. А смисъла на триезичието като факт е точно това, да признае едни за бого-признати хора, други за полухора. По време на покръстването даже е поставено условие, за да го признаят, а именно, нашите докато ни покръстват да унищожават едновременно всички писмени източници до момента за да се унищожат и всякакви оспорващи триезичието доказателства.
iliacht77
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 108
Регистриран на: 26 Яну 2017 01:20

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот AmateurRex » 24 Фев 2018 20:55

Става въпрос за отделени огромни средства от Империята, и то за Автономни области в Тракия!
Според стария автор (Scriptor Anonymus), се касае за 600 кентинария злато, т.е. около 4 320 000 златни нумизми - около 1 244 160 000 фолиса (вид монети).


Ухаа, тези 600 кентинария злато са си нито повече нито по-малко от 19,2 тона злато! Доста солидна сума за тогава, че и за сега!
Аватар
AmateurRex
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 59
Регистриран на: 12 Сеп 2016 12:44
Местоположение: Монтана

Предишна

Назад към За всичко за което ви се говори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

Free counters!