Специализиран форум на Български Златотърсачи


ЧАСТ ОТ ФОРУМА СЕ ВИЖДА САМО ОТ РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ!

Страница за прабългарите

Яко спам

Страница за прабългарите

Мнениеот penko62 » 02 Мар 2017 08:29

Да се ядосваш -значи да страдаш заради грешките на другите
skype:penko62 ; facebook:Penko Valev
Аватар
penko62
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 72
Регистриран на: 22 Яну 2014 20:10
Местоположение: Стара загора

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот AmateurRex » 11 Мар 2017 01:44

Хубава тема! Браво! Историята на всеки народ служи като повод за гордост, на моменти и за срам, но като цяло навежда на размисъл, защото на този свят няма нищо ново, а всичко е добре забравено старо. Нашият народ е един от най-древните на тази планета, градовете ни са едни от най древните и дори курниците на дедите ни имат повече история от цялата такава на ред държави. Аз искам детето ми да я учи и да я ползва като повод за гордост, защото нашата история е повод за гордост. Искам да я учи, но не бозата, създадена от казионните ни историци! Искам да знае факти а не платени свободни съчинения! Искам детето ми да остане тук, но дори и да избере терминалите, да минава през тях с високо вдигната глава, защото когато нашите деди са пили благородния мавруд от златни чаши и са воювали със златни колесници под Троя а жените им са ползвали най финни платове и козметика, то дедите на великите западняци са ручали ечемичена каша, обличали са се в кожи и са лющили вода от блатата, барабар с поповите лъжички!
Обаче, "прабългари" не народ! Такъв народ никога не е имало нито на Земята, нито на Марс! Както няма праруснаци, прагерманци и прахотентоти, както няма византийци и славяни! Прабългари, това е научен термин! Обаче България май е създадена доста преди 681 година, обаче писмено сведение за Тангра няма никъде, обаче в древните извори не се среща племето славяни! Има склавини, има словени, има славини, анти, венети и др. но славяни няма. Обаче ханове комай ханстват само в главите на ...
...обаче траките не били имали писменост и плочките от Градешница били флорална украса :D а древните автори, свидетелстващи за това са невежи и лъжци и като как тези серсеми си позволяват мнение извън общоприетото от сегашните ни "ерудити" Обаче същите тези траки, които според много пътувалия Херодот, са най големия народ на земята след индусите, били изчезнали, избити от "славяните" и претопени! Хайде бе, Хитлер с цялата машина на райха, вермахта, СС дивизиите, айнзац групите, концлагерите и пр. не може да избие малкия еврейски народ а видиш ли, славяните били провели небивал геноцид та изтрепали до крак народа, даващ най добрите войници на Източната римска империя:D Ма сме били монголоидни тюрки! При добро желание всеки може да се види в огледалото и да разбере дали сме тюрки, самоеди, литовци, татари. Но сме били много малко в началото и Хан Аспарух само с десет хиляди конника, умрели от глад, разбити от преходи разпарчетосал и изтрепал най елитната армия на света, която при това била и няколко пъти по многобройна и само няколко годинки преди това победила арабите, които били в разгара на своята експанзия! Айде бе! Тези десет хиляди конника чаткат с копитата на конете си само в главите на ...

Ето такава и подобна блювоч не желая да учи моето дете
Аватар
AmateurRex
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 59
Регистриран на: 12 Сеп 2016 12:44
Местоположение: Монтана

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот AmateurRex » 11 Мар 2017 02:13

Някой беше написал - България е единствената държава на света, която навсякъде граничи със себе си! И в историята както и в политиката сме за резил. Чудеса от масов героизъм и борческа доблест проявяваха и проявяват и до сега наши и чужди историци, подпомагани вещо от политици за да се убие историята ни! Държавите и народите от един камък правят история а ние премълчаваме тонове артефакти и информация, изопачаваме, лъжеме и мажеме, само и само да не излезе че българите са европейски, древен и могъщ народ, защото ако това блесне и види бял свят, то ние имаме право да претендираме, да изискваме признание и с нас трябва, искат неискат, да се съобразяват, а това не урежда никой, освен нас! Никой чужд няма да ни признае нищо ако не го изкрещим и не му го запратим в лицето! Всеки си присвоява история от нас! Гърците - боговете ни, македонците - царете ни и всичко квот се сетите, германците направиха от гетите-готи, германски племена и прекръстиха учителя им Урфил на Вулфила, та да звучи германско, за румънците всеки знае и нема какво да ги обсъждаме! Техните владетели до преди двеста години пишеха грамоти и документи на чист български език!
Кашата е пълна!
Аватар
AmateurRex
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 59
Регистриран на: 12 Сеп 2016 12:44
Местоположение: Монтана

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот iliacht77 » 11 Мар 2017 13:34

AmateurRex познавам един здраво надъхан като теб. И мен ме е запалил в голяма степен. Той между другото на последнто преброяване се е писал като националност "Трак". А той пък е запален от един директор на регионален исторически музей, който също се е писал Трак. Каза, че имало около 2000 други такива за цяла България.

Според него може да се тръгне от далечни времена когато Атина ни дължи освобождението си от Спарта, защото по онова време целите Балкани сме били все още едно - тракийци, наследници на Одриското царство. И когато спартанците превземат Атина и карат атиняните да заровят водните окопи около града, северните траки просто са били възпрепятствани от затрупаните старопланински проходи. В момента в който се отваря възможност те преминават и дори не е трябвало да се бият, спартанците макар и победители също били оредяли. И просто северните тракийци им казали - Хайде сега обратно, вие отравяйте. И това е записано в една допълнителна глава на Херодот (мисля да беше, че не съм токлкова в точните факти), която е била грижливо откъсната от общата книга и забутана нанякъде.

Остава странният исторически факт, че в една и съща година Спарта превзема Атина, но и също така изчезва от картите.

В Илиада се споменват трима тракийски царе.

Разделението става по-късно когато елинските траки дръпват с благосъстоянието покрай морската търговия и почват са замайват. Последните пирони забиват Християнството което като се започне от Византия която пренаписва историята и нашият "славен" християнизатор Борис 1 се заема лично да изтрие всичко останало от "гадните езичници" траките в услуга на триезичието (и в пълно предателство спрямо собственият си народ). Това включва и това, че сме имали и писменост и всичко. Но това е отделна тема, която също е интересна сама по себе си. Всъщност това са предпоследните пирони, последните са - славянството и алтайско-кавказкият прабългарски произход.

За прабългарите сперед моят приятел трака , идващите прабългари са всъщност връщащи се траки - Н-то поколение на тракийските воини тръгнали на похода с Александър Македонски.

Започва се с това, че Александър Македонски смятал, пресмятал и виждал, че само с неговите макета около 16 хиляди, няма да може да стигне далеч. Това което направил е бил един бърз пролетен ход с войската преди още снеговете да са се стопили и стига бързо някъде в Северна България около Искър и там също така бързо се жени за една тракийска принцеса (добре може и княгиня да е била, макар, че мисля нито едното нито другото название са съществували тогава). Та целта е била да попритисне малко тогавашните Траки за съюз и помощ за похода на който бил тръгнал. Вероятно първо се оженил като и ги е ощастливил със знатно присъствие и после е минал на другият въпрос и било въпрос на чест да не му откажат. Доста неща може да е бил, но не е бил тактически тъп и мисля е предпочитал съюз и допълнителна войска вместо война и загуби.

Към неговата войска която е била към 16 хил, траките добавят 25 хиляди. След първите си битки Александър вижда че гръцките отряди (които също били в неговият състав) са били доста алтави и започва да ги оставя като гарнизони още в началото на Персия.

Продължава с траките надълбоко в Азия. Та от там идват възвръщащите се траки. Те са смесили с местните, но пазели спомените. Възможно е два от азиатските града Бакта и Сугдиана които представляват историческа загадка за това, че населението изчезва изведнъж, да са били населени точно с такива траки които са си вдигнали чукалата. Факт е че двата града обезлюдяват изведнъж, без да има следи от битки, разрушения и др. А първото установяване (или държава) на Аспарух край Дунав е наречено Онгъла - Огнището. Както и да се драпат да дадат друго значение на тази дума, тя и до ден днешен съществува с точно този смисъл. И няма следи от два езика.

Думата българи според друга теория може да идва от думата "полгри" или бръснати войни. Това което ни се предствят за знамена с конски опашки на някакви диваци всъщност са били косите на отличени войни. Имало и на жени отличени като смели воини. Бръсненето на косата е имало точно определен смисъл и е обозначавало точен военен или социален статус. По-млади, но отличили се воини се бръснели от една страна, по-стари и от двете, след пенсиониране във войската тези с отличия можели да участват и във социалният живот. И всичко се решавало с пряка демокрация. Да, при сегашните стандарти издигнати от комуно-демократите, демокрация звучи мръсно, но не така е било по онова време.

Славянството както и алтайско-кавказкият прабългарски произход са една и съща измислица която има една цел, да ни сроди с руснаците, за да може при евентуална руска експанзия да им спести време и военен ресурс. Т.е. ние да ги срещаме не като завоеватели и да се трепем, а като брат-ушки. Всяка от картините представени в България и цялаща да визуализира славяните е взета (или дадена) от руския фолклор едно към едно.

Знае се също от много години, че всяко научно начинание или експедиция която за пореден път ще ни сродява се спонсорира богато. Но не така е когато става въпрос за тракийският ни произход.

Още много ми е разказвал моят човек, но ще спра засега. Само последно според него влияните на траките стига до Япония, където носенето на бяло и червено през пролета е традиция и до днес, като аналог на нашите мартеници. Има много мерак човека да проследни и тук и в Япония какви са корените на бялото и червеното,но какво да се прави, трябва първо да се яде, пък другото, ако някога има възможност.
iliacht77
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 108
Регистриран на: 26 Яну 2017 01:20

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот iliacht77 » 11 Мар 2017 13:45

Във връзка с по-горното, че е възможно траките да са пренесли традиции до Япония.

[img]Jp2.jpg[/img]
[img]Jp1.jpg[/img]
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
iliacht77
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 108
Регистриран на: 26 Яну 2017 01:20

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот AmateurRex » 16 Мар 2017 14:28

Не съм надъхан, но чета извори и се опитвам със зомбираната си кухарка да разсъждавам! Търся истината щот вътрешно усещам че официалната история мирише на зла гад а в страната ни всяко кътче мирише на древност и кръв! Кръвта на поколения войни, загинали за тази земя! Това не са високопарни и патетични фрази а самата истина! Дължиме на дедите си поне това - да знаем истината за тях и да я казваме гласно! Дължиме го и на децата си!

Гърците са едно малко африканско племе - Данайци, наемано от египетските фараони като предна линия на войските им! Египтяните знаят добре това! Евреите също! Като идват на балканите и около Атина, заварват тук трако-пеасгите и се прекланятпред културата и уменията им! Наричат ги - благородни или божествени пеласги и усвояват културата им, която в последствие си приписват! Усвояват от траките всичко! Знанията и културата им не са техни!Всичките им учени и философи като се почне от Солон и се свърши с Платон са учили я в Египет, я в Тракия, я в Персия! Две трети от боговете им са тракийски или усвоени от пеласгите и това е напълно резонно! Не е резонно защо това не се признава като самите им древни политици, учени и философи си го признават! Защо сегашните учени четат изворите както дявола чете Евангелието?! Самите гърци предават че траките са имали писменост и са си кореспондирали а историците ни казват - неее, това са глупости! Аре сами ми кажете, когато аз прочета с очите си и видя разказа на древните автори, свидетелстваши за тракийска писменост а сегашните историци ми казват че това е невазможно и на въпроса защо да не е възможно няма отговор или той е толкова смехотворен че ти се доревава и ти иде да грухтиш от тъпотия като стадо диви шипри, е, аз на кой да вярвам? На древните автори или на сегашните? Древните да не са си го изсмукали това от пръстите за украса на историите си! Склонен съм да мисля че сегашните историци нещо не ги кефи у инфото на старите! Я щот им противоречи на теориите, я щот са били мотивирани подобаващо, я щот ако признаят товаще трябва да си скинат дипломите и ще им се обърка срането!

Историята за изпаряването на траките, резко и без предисловия не е прецедент. Историята изпарява маса народи и племена като се упоменава че били избити или претопени, но от кой не се казва! :D
Аватар
AmateurRex
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 59
Регистриран на: 12 Сеп 2016 12:44
Местоположение: Монтана

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот bomolev » 16 Мар 2017 17:25

Здравей колега, може ли да ми цитираш изворите от които черпиш информация за писменността на траките. Ако ти е възможно представи ми изворовата база, за да се информирам.
bomolev
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 16
Регистриран на: 17 Яну 2017 15:05
Местоположение: Пловдив - Кърджали

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот iliacht77 » 16 Мар 2017 20:09

Аз, не че някой ме пита, но да си кажа, както казах не съм историк, само обичам да слушам такива истории и не знам какви първоизточници мога да покажа, за писменост на траките. Само съм слушал кой я е унищожил, т.е. че е Борис 1. За да му признаят християнството му нареждат - Виж сега, има триезичие официално въведено от Константин и Елена и признато от Християнската църква. Там фигурират 3 езика - еврейски, гръцки и латински. Вас ви няма. Погрижи се ... да ви няма.

И той се е постарал добре. Доколкото аз знам около мадарският конник имало останали няколко знака и AmateurRex спомена занякакви плочки около Градешница.

После идват Кирила и Методия и уж ни създават азбука. Долкото знам, първата глаголица си е била като старата тракийска писменост и затова се е "възприела" бързо.

А иначе християните имали стар зъб на траките и затова нареждат не само това на Борис 1, но и много други унищожения на исторически данни и той изпълнявал. А защо християните имали зъб на траките - ами траките били пълноправни граждани на римската империя без преди това да са превзети и когато започват първите прояви на християнски последователи из Европа и римляни и траки здраво са ги гонели и може би и поизтрепвали. И от там идва злобата им. Те не само нашата история се опитват да преразкажат. Доколкото знам и римските императори които са ги гонели са оклепани здраво. Калигула съвсем не е бил бесен, нито Нерон е запалил Рим, но това било отмъщението след като успели да се качат отгоре. Или това, че римската империя загнила на масата от ядене и най-вече ядене и пиене от оловни съдове.

А защо Борис 1 толкова се постарал така добре, ами ще взема да се видя с моя човек ... тази година и ще го помоля да ми преразкаже нещата.

През това време ако някой живее около Плиска или Преслав и посети историческите места, да каже, вярно ли има открити гробници с над 10 хиляди човека избити по време на покръстването. Аз се каня да ходя ... някой ден.

А кой лъже и пренаписва - Ами гърците вече преписвайки и от египтяни и от траки си измислят много здрава култура и когато започват индустриалните и културни революции в Европа успяват да се наместят като люлка на европейската цивилизация и затова ще лъжат та ще се праскат, само да си останат така.

През тия времена ние сме били под турско и сме имали съвсем други пренаписвачи, които са ни лашнали в съвсем друга посока. Съжалявам, че за много българи ще кажа едно светотатсво, но нас ни натиска пък руската църква и намира потдръжник в лицето на батя Паисия (имало е и други де) , който се заема да разпространи лъжата за славянството. Така си е и до днес (с малка пауза), гърците нека си правят каквото си искат, нас не ни интересува, че аджеба и ние сме част от люлката на европейската цивилизация, за нашите кремълски послушници приоритета е само един и никой друг - да сме брат-ушки с руснаците. Затова се измислят не една, а две лъжи - за славянството и за прабългарите с кавказки произход. Траките там някъде помежду трябва да изчезнат.

Преди батя Паисия славяни като народ не е имало. Те се раждат в неговите разкази, а след 44-та оживяват из разни исторически "факти", картинки, филми и т.н. Батя Паисия е почти обожествен и История СлавянобълрскаЯ се преиздава на всеки две години под блясъците на хиляди журналиситически светкавици и така.

А откъде започва, кой измисля лъжата за славяните - това е интересна история, но .. пак, трябва да се видя с моя човек за "преговор".
iliacht77
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 108
Регистриран на: 26 Яну 2017 01:20

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот AmateurRex » 16 Мар 2017 23:05

bomolev написа:Здравей колега, може ли да ми цитираш изворите от които черпиш информация за писменността на траките. Ако ти е възможно представи ми изворовата база, за да се информирам.


Плочката от Градешница - лицева страна!
Изображение

Обратна страна!
Изображение

Скалната Плочицата от Караново!

Изображение

От Търтария!

Изображение

От Фригия!

Изображение

От Кьолмен и мнооого още!

ИзображениеВсичко това е писменост!!! Тракийска или прототракийска!Сведение от Алкидамант - “Тук траките положиха Орфей –жрецът на музите...открил на хората буквите и мъдростта”

Свидетелството на Еврипид относно- medicines onthe Thracian tablets, recorded by Orpheus - лекарства, чиито имена били записани на тракийски плочици от Орфей.

Страбон - “Книгите на фригите и мизите ни връщат във времена дори по-ранни от тези на Троянската война.”

Херодот, сочи съществуването на тракийски оракулски плочици (дъсчици, таблици?).

Овидий (Ovid) е записал факта, че е съчинявал поема на езика на траките гети.

Константин Велики е писал своите “Беседи” на родния си език, т.е. на тракийски.

Фотий (Photius) разказва, че един писател от VII в. сл. Хр. използвал още тракийски книги.

Диодор Сикул - "Лин написал разказ с пеласгийски букви за делата на първия Дионис, както и за други митични легенди, които завеща сред мемоарите си. По същия начин Орфей и Пропанид , който беше учител на Омир и талантлив поет, ползваха пеласгийски букви, а също ги ползваше и Тимоет- син на стария Тимоет, а той син на Лаомедон- който живя по времето на Орфей..." Diod. Sic. , III, 67.5. " Този Тимоет (племенникът на цар Приам) също е написал Фригийската поема, а така я наричат, защото я е написал ползвайки древния език и букви"
Аватар
AmateurRex
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 59
Регистриран на: 12 Сеп 2016 12:44
Местоположение: Монтана

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот bomolev » 16 Мар 2017 23:42

От одеве не мога да спра да се смея. Има доказателства за славянска материална култура, особенно в съвременна Северна България. Знаесе в какво са яли и дори къде са ср*ли! Антибългарско е да се оспорва делото на един от светците ни - Цар Борис I! Лично за мен цялостния исторически поглед на предните 2 коментара са погрешни. Спирам да коментирам темата, защото ще ме заболят пръстите от писане, предпочитам да се смея. :D
bomolev
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 16
Регистриран на: 17 Яну 2017 15:05
Местоположение: Пловдив - Кърджали

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот AmateurRex » 17 Мар 2017 00:09

bomolev написа:От одеве не мога да спра да се смея. Има доказателства за славянска материална култура, особенно в съвременна Северна България. Знаесе в какво са яли и дори къде са ср*ли! Антибългарско е да се оспорва делото на един от светците ни - Цар Борис I! Лично за мен цялостния исторически поглед на предните 2 коментара са погрешни. Спирам да коментирам темата, защото ще ме заболят пръстите от писане, предпочитам да се смея. :D


Колега, попита ме за извори относно тракийската писменост! Дадох ти тези, които ме карат да мисля че траките не са безписмени както твърдят част от казионните ни историци! Нищо не каза относно това!
Вместо това пишеш за славяните. Би ли ми дал древен извор или автор,който е писал за славяни и е наричал тези племена - СЛАВЯНИ а не словени, славини, склавини, склави, анти, венети? Ще съм ти благодарен ако ми представиш такова сведение!!! Желая ти успех!

Лично за мен цялостния исторически поглед на предните 2 коментара са погрешни. Спирам да коментирам темата, защото ще ме заболят пръстите от писане, предпочитам да се смея.


Направих си труда да ти издиря и постна една част от тях, проявявайки уважение към теб, въпреки че можех просто да ти напиша - чети и ще разбереш или мързи ме да се занимавам, оправяй са сам, не ми се губи време да се занимавам с теб! Уважавам всички тук и се стремя това уважение да покрива всички! Все пак е добре да поясниш къде греша, та съфорумците да не остават с грешно впечатление от мнението ми че траките са народ с писменост.
Аватар
AmateurRex
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 59
Регистриран на: 12 Сеп 2016 12:44
Местоположение: Монтана

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот bomolev » 17 Мар 2017 11:03

Оставам с впечатление , че не знаеш как се цитират извори!Уважавам това, че си надраскал няколко реда, но айде малко по - сериозно. Лепваш някакви обиди на историците ни, които са си отдали живота в изследвания на историята ни. Появяваш се ти в интернет пространството и започваш да говориш как траките отркраднали всичко от гърците, че нямало славяни и още куп глупости. Като си толкова навътре в историята и археологията заповядай догодина от началото на март в НАИМ БАН на годишните археологически отчети. Изправи се и кажи Вие сте казионни учени, слушайте сега аз да Ви обясня как стоят нещата. И обясняваш. Аз не те уважавам, защото още в първия си пост обиждаш историците и мен( аз съм историк и археолог в РИМ) Извинявай , но ти си пълен лаик. И наистина това е последния ми пост в тази тема.
bomolev
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 16
Регистриран на: 17 Яну 2017 15:05
Местоположение: Пловдив - Кърджали

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот AmateurRex » 17 Мар 2017 12:17

bomolev написа:Оставам с впечатление , че не знаеш как се цитират извори!Уважавам това, че си надраскал няколко реда, но айде малко по - сериозно. Лепваш някакви обиди на историците ни, които са си отдали живота в изследвания на историята ни. Появяваш се ти в интернет пространството и започваш да говориш как траките отркраднали всичко от гърците, че нямало славяни и още куп глупости. Като си толкова навътре в историята и археологията заповядай догодина от началото на март в НАИМ БАН на годишните археологически отчети. Изправи се и кажи Вие сте казионни учени, слушайте сега аз да Ви обясня как стоят нещата. И обясняваш. Аз не те уважавам, защото още в първия си пост обиждаш историците и мен( аз съм историк и археолог в РИМ) Извинявай , но ти си пълен лаик. И наистина това е последния ми пост в тази тема.


Пълен лаик съм - факт, с лека патина при това и за това може би не съм представил изворовия материал по научному! Това обаче прави ли го недостоверен? Появявам се в интернет и казвам че не траките са откраднали всичко от гърците, а точно обратното! Не обиждам историците ни а проявявам недоверие към част от тях и по-точно към заключенията и теориите им! Това не е забранено доколкото зная и факта че съм патинован лаик не значи че не мога да си изразя мнението! БАН доколкото зная е на държавна издръжка а аз съм българин и данакоплатец в България и като такъв имам право да изявя недоверието си към определени теории и заключения! Може и да греша, разбира се! Мъча се да си обясня някой неща относно историята ни, други съм си обяснил вече! Относно славяните - в прочетените от мен извори не се употребява думата - славяни и точно за това помолих ако може да ми представите такъв за да си коригирам знанията! От дотук изчетените от мен материали си вадя заключение че понятието славяни е създадено от хърватина Винко Прибоевич и превърнато в политическа категория и част от имперската доктрина на Русия от Фредерика Августа фон Анхалт-Цербст, тоест Екатерина Велика! Относно археолозите - никога през живота си до сега не съм обидил или написал дума против тях, напротив! Така че няма нужда да се обиждате от недоверието на лаици, което при това не е разпростряно върху археолозите! Ако можете кажете ни истината, представете ни я. На тоя свят безгрешни няма! Особено аз!Темата е за това! Успех ви желая , успешен сезон и дано находки и артефакти бликат в ръцете ви и земята да е щедра!
Последна промяна AmateurRex на 17 Мар 2017 13:57, променена общо 2 пъти
Аватар
AmateurRex
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 59
Регистриран на: 12 Сеп 2016 12:44
Местоположение: Монтана

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот bogi » 17 Мар 2017 12:58

Истината се ражда в дискусията.Аз не съм историк, но ми би било интересно да чуя гледната точка на колегата "bomolev" от научна страна чия е писмеността върху плочките от поста на "AmateurRex" !
Аватар
bogi
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 161
Регистриран на: 15 Авг 2015 15:59
Местоположение: Видин

Re: Страница за прабългарите

Мнениеот AmateurRex » 17 Мар 2017 14:10

bomolev, добре е да попишеме, темата е за това! Аз си казвам теориите, колегите също, вие вашите, които при това имат тежеста на опита и ерудицията ви! Ако аз или друг не е съгласен с вас ще ни се наложи доста да прочетем за да ви оборим или да се съгласим с вас, но и при двата варианта ще е от полза за съфорумците и за нас самите! Човек се учи докато е жив! Нали така? Взаимно можем да сме си полезни!
Аватар
AmateurRex
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 59
Регистриран на: 12 Сеп 2016 12:44
Местоположение: Монтана

Следваща

Назад към За всичко за което ви се говори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 2 госта

Free counters!