Специализиран форум на Български Златотърсачи


ЧАСТ ОТ ФОРУМА СЕ ВИЖДА САМО ОТ РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ!

ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Всякакви статии свързани с хобито.

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот iliacht77 » 27 Фев 2017 20:43

Само със сумата от 2010 г. от толкова много злато българите можем да живеем като императори на вселената 200 поколения на напред, но армията и икономиката ни беше унищожена умишлено като ни вкараха в НАТО и Европейския съюз именно затова за да могат съвсем законно да крадат природните ни ресурси. Ресурси, които, ако се вкарваха в бюджета на България нямаше нито един българин да е гладен жаден или да е на студено или още по-страшно без дом. Ако тази колосална сума влизаше в хазната на държавата ни хиляди години България щеше да определя каква да е геополитиката и икономиката в света. Милиони българи щяха да могат да обикалят навсякъде по света като туристи, а не като черноработници отишли на гурбет във вредни токсични производства, за да могат да си платят кредитите към банки обирджии, същите тези поколения българи щяха да могат да ходят през седмица на най-скъпите и луксозни курорти в света.. Ако тази колосална сума влизаше в бюджета на България, страната ни щеше да има най – модерната и силна армия в света, най–модерните екологично чисти технологии и нямаше като дойдат сметките за ток и парно да се чудят от де да съберат сумата, която са им начислили рекетьорите от топлофикация и електро снабдяване. Ако тази колосална сума влизаше в бюджета на България Българското здравеопазване щеш да е най-развито, и щеше да е напълно безплатно, образованието щеше да е на най-високо ниво и всеки българин щеше да има възможност да има поне 5 висши образования и да има познания и умения такива каквито имат например учените от НАСА."


Къци и аз пак да питам ако това е вярно, то защо пред 25 години когато всичко това влизаше уж в само в народната хазна:

НЕ сме живели като императори на вселената 200 поколения на напред ?

Милиони българи НЕ можеха да обикалят навсякъде по света като туристи ?

Същите тези поколения българи НЕ можеха да ходят през седмица на най-скъпите и луксозни курорти в света ?

Нямаше най-модерната и силна армия в света НИТО най–модерните екологично чисти технологии ?

Българското здравеопазване НЕ беше най-развито ? Безплатно беше, но само тия дето са на моята възраст или повечко ще ми повярват, че са ми били пеницелин с конски разредител защото нямаше никъде човешки. За последните ми две инжекции доктора, който беше рода намери отнякъде човешки и аз чаках да се загърча като преди, а доктора ми се подхили и рече - Абе май има разлика, а.

Всеки българин НЯМАШЕ възможност да има поне 5 висши образования ?

А Европейският Съюз и преди и сега са си добре. Как ли пък са били добре преди да крадат тия КОЛОСАЛНИ суми от България ? Всяко нещо дето ми хвалят от социализЪма те са го достигнали умножено по 5.

Като избера кое и да е село в коя и да е провинция в коя и да е държава на ЕС Гугъл стрийт вю виждам прави асфалтирани улици, първокласни къщи с изолация и много често със слънчеви панели и т.н. Това сравнено с копанята дето ми я хвалят, че гледай колко хубави било. Баща ми се връща от работа и впряга каруцата да тича на полето. Събота и неделя са били в къщи само късната есен и зимата, че нямаше работа на полето през другото време все там.
iliacht77
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 108
Регистриран на: 26 Яну 2017 01:20

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот KENT » 19 Мар 2017 00:21

http://spodeli.eu/selo-belitsa-se-okaza ... 15101.html
А какво ще кажете за това?
Земята е кръгла- ще се срещнем зад ъгъла!
Аватар
KENT
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 66
Регистриран на: 21 Мар 2016 20:44
Местоположение: Пазарджик

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот Repata » 29 Мар 2017 10:27

H2O- Прав си брат!! Само по темата... :mrgreen:
skype:repata.repata facebook:repata repata
0876662270
ЧЕСТ е голяма дума,която трудно се побира в малки хора
Аватар
Repata
Администратор
Администратор
 
Мнения: 1837
Регистриран на: 24 Яну 2014 19:54
Местоположение: Бургас

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот pscorpions » 29 Мар 2017 14:37

" Моли се да не намерим някое парче половин грам долу на реката. Ще напуснеш работа като журналист ." Повярвай му Карбовски, няма да съжаляваш !!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Живей така че когато умреш и гробаря да плаче над гроба ти !!!
Аватар
pscorpions
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 984
Регистриран на: 22 Авг 2014 23:43

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот pscorpions » 29 Мар 2017 15:29

Чета с интерес коментарите Ви. Прави сте, в България има злато. Ами като смятате че е толкова лесно да се извади, защо до сега не го направи някой българин. Не виждате ли, че направим фирма, заработи иииии няма пазар и затваряме. А това не е малка фирма с 2-3 служители. Писах някъде в темите, не става така лесно. Пред компютъра лесно се правят стачки и революции. Отидете в Челопеч и това което мислите и пишете тук го кажете на хората. Ще ви изгонят с камъни - повярвайте ми. Те се молят да не затворят рудника - на който му дават още 10 години, защото остават без работа. Знаете ли колко пари трябва за едно токова предприятие. От къде ще ги вземе държавата, да не говорим за неустойки по договора. Нали виждате на нас любителите какви средства са ни нужни за хоби, а за промишлено производство колко ли са ? Можело е на времето, сега вече е трудна работа.
Прав е iliacht77 " Къци и аз пак да питам ако това е вярно, то защо пред 25 години когато всичко това влизаше уж в само в народната хазна:
НЕ сме живели като императори на вселената 200 поколения на напред ?
Милиони българи НЕ можеха да обикалят навсякъде по света като туристи ?
Същите тези поколения българи НЕ можеха да ходят през седмица на най-скъпите и луксозни курорти в света ?
Нямаше най-модерната и силна армия в света НИТО най–модерните екологично чисти технологии ?
Българското здравеопазване НЕ беше най-развито ?
Всеки българин НЯМАШЕ възможност да има поне 5 висши образования ?
А Европейският Съюз и преди и сега са си добре. Как ли пък са били добре преди да крадат тия КОЛОСАЛНИ суми от България ? Всяко нещо дето ми хвалят от социализЪма те са го достигнали умножено по 5."
Не е така лесно, нито развалянето на договорите, нито добива. Ако това се случи, колко човека от Вас ще отидат да работят там, знаете ли какви са заплатите, знаете ли какви са условията за работа ? Челопеч всяка година получава от Дънди процент по договора и всичко се влага в инфраструктура. Там е една малка приказка. Много градове мечтаят за такова нещо, да не говорим за села.
Ето вижте сами и се убедете че няма да ви посрещнат с бъклица.
https://www.youtube.com/watch?v=Im0FWja ... ture=share
Живей така че когато умреш и гробаря да плаче над гроба ти !!!
Аватар
pscorpions
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 984
Регистриран на: 22 Авг 2014 23:43

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот iliacht77 » 29 Мар 2017 19:27

pscorpions , както споменах в друга тема, не само, че не видяхме нищо от "народният" просперитет и не бяхме императори на вселената през този "велик" период в който всичко се произвеждаше на Мега и Гига количества, но го завършихме с 14 милиарда дълг (долара да съм по-точен, което при оня курс 3 лв за долар правеше 42 милиарда лв).

То едно е да тренираш ораторски спосбности за петъшното партийно събрание в кварталният пенсионерски клуб, друго е да се замислищ.

За мините - да речем, че станат народни тия мини ... примерно. Защо ли си мисля, че - колкото знаеХМЕ тогава къде отиват народните пари и колкото знаеМ сега къде отиват от малкото останали народни предприятия, примерно АЕЦ, толкова ЩЕ знаем и тогава.

Е, ще спим по-спокойно, народната работа си е народна работа. Колкото по-малко знаем, толкова сме по-спокойни, то и затова оня период ни е толкова сладък, казваха ни това което искаме да чуем и точно колкото трябва.

И така ще е до ...
iliacht77
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 108
Регистриран на: 26 Яну 2017 01:20

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот bornoec » 29 Мар 2017 20:12

бих дал за пример булгаргаз, закакво според вас постоянно вдигат цената на газа.. та тия са оливат да крадат държавни пари и ако не го правят ще фалират
Аватар
bornoec
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 213
Регистриран на: 22 Яну 2014 16:03
Местоположение: София

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот TheProspector » 13 Апр 2017 22:25

Проф. Гергелчев го каза ясно в предаването на Карбовски,че е необходимо подписалите този договор за отдаване на концесия да бъдат съдени!Превърнати сме в една колониална територия,казвам територия,тъй като за мен държава и държавност няма.Рибата се вмирисва откъм главата,както е казал народът.Вместо да хващат кокошкари,да се заемат с политиците и олигархията.Как може да няма нито един,нито един осъден,главата ми не го побира!Как спят спокойно тия хора?Близо тридесет години изминаха,откакто бай Тошо сдаде властта и хората станаха "свободни",скачаха весело по площадите и размахвайки двата пръста пееха "Комунизмът си отива,спете спокойно деца..." на г-н Васко Кръпката,кучето от крайния квартал.Докато децата спяха спокойно държавата се разпродаваше за жълти стотинки,появиха се здравите момчета с бухалките,започнаха безчинства,кражби,убийства,хората се редяха с часове за хляб.Хората гладуваха,мутрите вилнееха под музикалния съпровод на Радо Шишарката,бедните ставаха все по-бедни,а богатите все по-богати.И к'во се оказа,че тъз демокрация не е тази утопия,която са бленували тъй страстно...И вечерно време,седнало пред телевизора на ракия и салатка,чакайки да спечели джакпота от лотарията,вече порасналото,спящо дете от прехода,с носталгия си спомня за "онуй" време,пие неколко ракии,тегли една псувня и заспива.
А годините си минават ли минават...

Поздрави,
Три пътя водят към знанието: пътят на размишлението – това е най-благородният път, пътят на подражанието – това е най-лекият път, и пътят на опита – това е най-горчивият път.

Конфуций
Аватар
TheProspector
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 71
Регистриран на: 24 Окт 2014 13:49
Местоположение: у дерето

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот bornoec » 13 Апр 2017 22:40

От край време пари се трупат на гърба на другия. Шефовете винаги казват пари няма и те така. Изп. директор на асарел медет е бивш партиен секретар.На минстрой холдинг мисля, че и той има нещо общо с тия години (той е един от няколкото може би милярдери в БГ). Демокрацията си облагодетелства бившите комуняги. България никога няма да се оправи, няма да допуснат това да стане. Има един филм черно злато ли се казваше, за пътя на кафето от африканските страни. Как африканците си бачкат за жълти стотинки. От чаша кафе, струваща 3 долара за африканеца остават 3 цента. Това си е пазарната икономика... Положението в БГ е същото.
http://blackgoldmovie.com/
тук е със субтитри http://zamunda.net/banan?id=350551&hit=1&t=movie
Аватар
bornoec
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 213
Регистриран на: 22 Яну 2014 16:03
Местоположение: София

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот Andrey » 13 Апр 2017 23:02

TheProspector написа:Проф. Гергелчев го каза ясно в предаването на Карбовски,че е необходимо подписалите този договор за отдаване на концесия да бъдат съдени!Превърнати сме в една колониална територия,казвам територия,тъй като за мен държава и държавност няма.Рибата се вмирисва откъм главата,както е казал народът.Вместо да хващат кокошкари,да се заемат с политиците и олигархията.Как може да няма нито един,нито един осъден,главата ми не го побира!Как спят спокойно тия хора?Близо тридесет години изминаха,откакто бай Тошо сдаде властта и хората станаха "свободни",скачаха весело по площадите и размахвайки двата пръста пееха "Комунизмът си отива,спете спокойно деца..." на г-н Васко Кръпката,кучето от крайния квартал.Докато децата спяха спокойно държавата се разпродаваше за жълти стотинки,появиха се здравите момчета с бухалките,започнаха безчинства,кражби,убийства,хората се редяха с часове за хляб.Хората гладуваха,мутрите вилнееха под музикалния съпровод на Радо Шишарката,бедните ставаха все по-бедни,а богатите все по-богати.И к'во се оказа,че тъз демокрация не е тази утопия,която са бленували тъй страстно...И вечерно време,седнало пред телевизора на ракия и салатка,чакайки да спечели джакпота от лотарията,вече порасналото,спящо дете от прехода,с носталгия си спомня за "онуй" време,пие неколко ракии,тегли една псувня и заспива.
А годините си минават ли минават...

Поздрави,


Добре казано, но за едно две неща не съм съгласен. Демокрация и свободия има нали това искахме да сме като нормални бели хора, въпросът е хората какво искат и правят. Да можем да пътуваме и търгуваме свободно. Кой ни е крив, че са ни продали??? Кой го е позволил? Защо не се търси сметка на който и да било от прехода а и от преди това??? Чувам често от хора "няма закони" не, че няма а не се спазват и изпълняват, и да рибата се вмирисва от към главата! Темата е много дълга а истината за оправията е много мътна и кървава :butcher: :paladin: :star-wars:
Аватар
Andrey
Администратор
Администратор
 
Мнения: 609
Регистриран на: 21 Яну 2014 23:03
Местоположение: Област Плевен

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот TheProspector » 16 Апр 2017 21:25

https://www.youtube.com/watch?v=vpd-F4d ... ata_player

Едно интересно видео!Авторът не е българин съдейки по говора.Замислих се ако наистина се започне един мащабен златодобив у нас,какви биха били последиците в/у околната среда.Откровено казано от това ще спечелят големите корпорации и техните лобисти,докато обикновения човечец ще си остане само с празните обещания за по-добър живот...

Поздрави,
Три пътя водят към знанието: пътят на размишлението – това е най-благородният път, пътят на подражанието – това е най-лекият път, и пътят на опита – това е най-горчивият път.

Конфуций
Аватар
TheProspector
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 71
Регистриран на: 24 Окт 2014 13:49
Местоположение: у дерето

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот pscorpions » 06 Май 2017 18:55

TheProspector написа:https://www.youtube.com/watch?v=vpd-F4dmPnc&feature=youtube_gdata_player
Едно интересно видео!Авторът не е българин съдейки по говора.Замислих се ако наистина се започне един мащабен златодобив у нас,какви биха били последиците в/у околната среда.Откровено казано от това ще спечелят големите корпорации и техните лобисти,докато обикновения човечец ще си остане само с празните обещания за по-добър живот...
Поздрави,


Клипа е хубав, но най-много ми харесаха последните думи : " Нека и България е умна. Знае къде са запасите, но да ги реализира, когато другите са опаткали техните резерви, когато цените са десеторно спрямо днешният ден и сме сигурни, че приходите от тяхната реализация се инвестират изцяло в обществото. И най-важното, да ги пипаме чак когато имаме технология да извличаме ценното, без да вредим на средата в която живеем. И това време ще дойде. Но нека мислим като истинските българи - да оставим всичко за децата ни. И хем да имат дом на най-красивото място на света, хем да знаят, че в техните земи има толкова много злато, че те реално са най-богатото племе на Европа. "
Не е вярно че УНИ ХОСПИТАЛ - болницата в Панагюрище е ракова болница.
На въпроса ти колега: Замислих се ако наистина се започне един мащабен злато добив у нас,какви биха били последиците в/у околната среда - не мисли, аз ще ти кажа - последиците ще бъдат катастрофални. Прав си че ще спечелят големите корпорации и техните лобисти,докато обикновения човечец ще си остане само с празните обещания за по-добър живот... Аз ще добавя - и отровите навсякъде - почва, въздух и вода. Болести и много новородени с увреждания.
Богата ни е държавата - природа, природни богатства, минерални извори. Не трябваше да се разпродава и отдава на чужденци с непоклатими договори, това което имаме. Ако бяха вкарали в икономиката реалните доходи от приватизацията, злато и мед които бяха на склад ако не бяха безследно изчезнали, сега нямаше да сме бедни.
Живей така че когато умреш и гробаря да плаче над гроба ти !!!
Аватар
pscorpions
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 984
Регистриран на: 22 Авг 2014 23:43

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот AmateurRex » 10 Фев 2018 01:11

Аватар
AmateurRex
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 59
Регистриран на: 12 Сеп 2016 12:44
Местоположение: Монтана

Предишна

Назад към Статии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Free counters!