Специализиран форум на Български Златотърсачи


ЧАСТ ОТ ФОРУМА СЕ ВИЖДА САМО ОТ РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ!

ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Всякакви статии свързани с хобито.

ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот Repata » 13 Фев 2017 15:30

http://bulgaria-today-bobi.blogspot.bg/

В България има злато за 1 трилион ѝ 100 милиарда долара!А има ли българи който да си го поискат!?
В България всяка година се извлича средно по 100 тона злато. Което ни прави втората държава в Европа по добив на злато. Нашето правителство обаче има сключени концесионни сделки с Америка ,от които 98% от това злато или иначе казано 98 тона отиват в Америка и само 2% тоест 2 тона остават за нас Българите. Трябва да се развалят концесионните сделки с Америка и българското злато да си остане тук при нас. По този начин ще започне да се развива икономиката и България стъпваме една голяма крачка напред!!! Само за справка - днес в държави като Германия държавата получава около 30% от добитото злато, а България получава символичния 1%. Когато бяхме с Русия, преди 1989г. руснаците проучват няколко десетки златни находища и получавахме 50% от добито. Германий е рядък елемент и много скъп - 1 920 000 $ за тон. "Дънди прешъс металс" са добили само от мина "Челопеч" за 2011г. и 2012г. 146,8 тона германий.Това количество е почти равно на добива на германий за целия свят, който е към 85 тона за една година, а "Дънди прешъс металс" цялото това количество добива само в мина "Челопеч" без да платят нито стотинка. Това се крие зад неизгодната концесия за добив на злато! Освен безумно ниската цена на концесията за злато и неплатения германий там се добиват и още 18 скъпи елемента!До кога ще газим вода и ще ходим гладни?! Учените подчертават, че споделят откритията си не за да укоряват правителствената политика, а за да помогнат на правителството да намери изход от икономическата криза. Предложението им за държавен контрол на стратегическите ресурси, макар и практика в страни като Бразилия и Франция, противоречи на българския икономически модел през последните 15 години. То звучи непривично в уши, свикнали да чуват, че държавата е лош стопанин и чуждестранният инвеститор е благодетел. Но в същото време обещанията са внушителни: според Гергелчев златните залежи в България като стойност надхвърлят 1 000 милиарда лева. Затова най-малкото си заслужава да се замислим: какво става с българските полезни изкопаеми? Каква е стратегията на държавата за тях? По време на тоталитарния режим българските подземни богатства са подценявани заради концепцията за национална специализация в рамките на СИВ, както и поради използваната несъвършена методика за оценка. Специално златото се третира като секретен въпрос; това днес продължава да пречи на обществото да си състави картина за златното ни богатство. Междувременно наследената тайнственост улеснява получаването на апетитни концесии на безценица. Никоя държава – дори и колониалните народи, не позволяват да се изнася добитото злато. Фирмите го добиват, а държавата им го плаща в долари. В тях остават и допълнителните метали и елементи, които получават. При нас обаче е обратно – „Дънди“ плаща жълти стотинки и дори не преработва благородния метал у нас. Само България позволява на канадската компания да изнася златния концентрат и описаните по-горе редки метали в Намибия, и в Канада.
Първата концесия след 1990 г. е дадена на смесено българо-ирландско дружество, в което държавата е имала около 30% участие. Преди правителството на Иван Костов да сдаде властта през 2001 г. тогавашният икономически министър Александър Божков сключва договор с „Дънди прешъс“, в който концесионната такса е в размер на 1, 5% от годишния добив на злато и мед. През 2003 г. министър от правителството на Симеон Сакскобургготски Лидия Шулева намалява тази такса от 1, 5% на 0, 75%. Така царят харизва най-голямото находище в България и едно от големите в Европа на канадската фирма.
1640 пъти по-ниска концесионна такса обявяват канадците. За десетилетие България е загубила около 50 млрд. лв. от неизгодни договори за концесии на злато, сребро, мед и други ценни и редки метали. Чл 18 от Българската конституция гласи: Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост. Всички правителства след 1989 година погазват конституцията като раздават на безценица ресурси който принадлежат на всички! Време е това да се прекрати! Ако вие от Шоуто на Слави сте на същото мнение повдигайте темата във всяко едно предаване защото мотивите за не разкриване на концесионните договори от страна на държавата са недостатъчен обществен интерес! Истината както може да предположите е съвсем друга. Платените медии крият умишлено тази информация от десетилетия по този начин българския народ се държи в неведение и контролирана бедност при положение че в недрата ни има ресурси за милиарди който са наши!
skype:repata.repata facebook:repata repata
0876662270
ЧЕСТ е голяма дума,която трудно се побира в малки хора
Аватар
Repata
Администратор
Администратор
 
Мнения: 1837
Регистриран на: 24 Яну 2014 19:54
Местоположение: Бургас

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот bornoec » 13 Фев 2017 16:38

За бесене са тия гадове, които предадоха България!
Аватар
bornoec
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 213
Регистриран на: 22 Яну 2014 16:03
Местоположение: София

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот Боби » 13 Фев 2017 19:21

За бесене за стреляне каквото кажете. Важно е да се започне от някъде.
Аватар
Боби
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 159
Регистриран на: 07 Апр 2014 15:30
Местоположение: Ботевград

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот KENT » 13 Фев 2017 20:37

Потресен съм от пълната безодговорност на нашите управляващи.
Тук искам да припомня и случаят през 90- те, когато властимащите изнесоха голяма част от златният държавен резерв, с помоща на войничетата организирани от Иво Карамански. След това, бедните момчета ги подпалиха живи на южната дъга на околовръстното в София, за да не изтече информация.
Къде живеем, в кой век сме? Пълна анархия.
Земята е кръгла- ще се срещнем зад ъгъла!
Аватар
KENT
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 66
Регистриран на: 21 Мар 2016 20:44
Местоположение: Пазарджик

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот Belia » 13 Фев 2017 23:11

Трябва да се намери някой с пари, който най малко да организира масова подписка както беше референдума. Да се разръчка темата по глобално. Това според мен е началото. След това протести и борба. Аз за сьжаление толкова пари нямам. Сигурен съм, че ако се появи водач много от нас ще са готови да се бият за каузата.
Аватар
Belia
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 136
Регистриран на: 09 Юли 2014 22:27
Местоположение: Видин

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот dante » 13 Фев 2017 23:52

.................................................................................................................Нямам думи................Ще плащат мамицата им..............................Ще плащат.................................СКОРО................................................
Не е важно какво,как и кога ти се случва......Важно е как го приемаш...........
Аватар
dante
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 544
Регистриран на: 19 Мар 2014 16:47
Местоположение: Хасково

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот ANAKONDA12 » 14 Фев 2017 00:19

В общи линии другите мислят така :
Като ти излезе име че кака ти е курва
Оди разправаи че сте двама братя.
y6y6y7
библията ни учи как да обичаме ближния си а кама сутра,как по точно живеи всеки ден като за последен защот все някои ден ще се окажеш прав
Аватар
ANAKONDA12
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 76
Регистриран на: 16 Авг 2016 10:49
Местоположение: ПАЗАРДЖИК

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот ANAKONDA12 » 14 Фев 2017 01:38

bornoec написа:За бесене са тия гадове, които предадоха България!

бре къде е таа феис цтраница бе брат :?:
библията ни учи как да обичаме ближния си а кама сутра,как по точно живеи всеки ден като за последен защот все някои ден ще се окажеш прав
Аватар
ANAKONDA12
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 76
Регистриран на: 16 Авг 2016 10:49
Местоположение: ПАЗАРДЖИК

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот iliacht77 » 15 Фев 2017 23:32

Дълго се колебах дали да го кажа, защото знам колко гняв ще си навлека от съфорумниците, не мога да ви нарека колеги защото не съм дорасъл, досега не съм и виждал златинка на живо.

Ицо при цялото ми уважение това което пишеш е яко, възмущението ти, твоето и на тези след теб също е яко и супер свръх спаведливо, но не мога да се спра и ще кажа - Супер детински наивно е.

Да речем, че се знае със супер точност, че преди като е били народно и че наистина 50% е било за НАС. Това когато сме били с добрите руснаци. Е и, какво от това. На 44 г. съм, но нямам спомени по онова време всеки българин да се е носил с по една шепа злато в джобовете. Защо не ние споходило супер благоденствието тогава като е било 50% . Според това което се казва по-горе, не 50%, а примерно 30% са достаъчни да сме ОАЕ. А тогава са били 50. И какви гиганти кипяха тогава из Пирдоп, Златица и много други. Всичко беше МЕГА. В учебниците какви цифри се цитираха. Колко химия изхврлиха. За там само съм чул за поголовните замърсявания с олово и цианиди. За Искъра обаче съм го виждал от влака през дефилето, че на места е като червен латекс. Защо не сме станали ОАЕ на балканите ? Някой в действителност знае ли колко и дали въобще нещо от това е влязло в хазната (или бюджета, както дойде) и как е разходвано ? Това даже без да включвам изцяло държавното тогава АЕЦ Козлодуй, откъдето ама какъв износ вървеше, че даже ни вкараха в едни режими на тока, тука има там нема, само да не изпуснем редовният износ, то трябваше да текът реки от мед и масло.

Знам само, че след всички народни предприятия дето ама толкова пари носели, ама толкова, че чак чет нямало, на 10/11/1989 изведъж стана ясно, че сме със 14 милиарда дълг. Е къде изчезнаха тия 50% ????? Ни благоденствие ни пари. Къде изчезна всичко с което сега се бием в гърдите, че сме имали народно докато сме били с добрите руснаци ????

Говоря за непосредствено този ден 10/11/1989, не за след година или две когато със сигурност някой ше се намери да каже, че парите са били изнесени от демократите под диктовката на лошите западни имерилисти. Не, че има и един олигарх или "демократ", който да не е вчерашен мастит комунист или негово чеденце, но за съжаление това се оказва над нивото на проумяване от много хора.

За мен отговора е, че над 50% никога не влизало в хазната. Ако някой е чел "Златото на партията", ще знае за старите руски похвати, един от които например, е че една от най-големите диамантени мини в света "Мир" в Якутск няма внесена и копейка в хазната. От създаването си до днес. Според книгата, Андропов след встъпването си, бил много заинтригуван от този факт и решил да разследва. Но това завършило много трагично, за един от хората който бил насрочен да се яви в Москва за понеделника на новата седмица, а той взел че паднал убит по време на лов през съботата, нещастен случай, случват се по време на лов. Самият Андропов се знае, че не изкара много (година ли или две) и си замина също.

Сега е личен подарък от Путин за много личният му приятел ... хайде досетете се. Започва с А и завършва на ч и е губернотор на Якутск, но повечето време прекарва при гнилите капиталисте в Лондон жонглирайки покупки с футболни отбори. После отмаря на яхтата СИ за 480 милиона евро.

Като цяло Русия е почти на нивото на ОАЕ по износ на нефт и газ, почти на нивото на Канада що се отнася до износа на диаманти и почти до нивото на амаозннските държави по износа на дървесина.

От което следва, че те би трбвало да имат сумарният стандарт на ОАЕ, Канада и другите споменати. Да ама не. Сещате се, че същата уредност те са нагнездили в сателитните си губернии.

И защо мислите, че сега ако с протести се случи мачтаният вариант и се прекрати договара и се поднови в полза на държавата ще е нещо по-различно ? Ще спомена пак, че почти се знае, че предприятието си е на наши другари, с пари от задграничните дружества препрани и стигнали до Канада и от там си влиза в техни банкови сметки, като обаче са се погрижили всичката ненавист да отива към западняците- мръсни капиталисте. Същото е и с костовите уж американски топло електроцентрали и техните неизгодни договори и т.н.

АЕЦ си остава като пример за уж останалио изцяло държавно предпиятие, собственост е на НЕК да, но то пак е държавно, но някой знае ли аджеба, колко печели брутно, колко са му разходите, колко остава, къде отиват парите ??

Казахте, че има свобода на словото в този форум и по политически теми и реших да се възползвам.
Последна промяна iliacht77 на 16 Фев 2017 00:40, променена общо 1 път
iliacht77
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 108
Регистриран на: 26 Яну 2017 01:20

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот bornoec » 16 Фев 2017 00:08

Говорил съм с доста стари геолози. В миналото, когато имало държавен клон геоложки проучвания периода 60 - нач. на 90-те, е бил отпускана определена сума примерно 50 млн. лв за прокарването на еди колко си сондажа за нефт и газ и т.н. Тогава ако не се изпълнела заложената програма, рискували да се ореже бюджета... Покрай тези пари били ангажирани маса народ и не било в интерес хората да се съкратят при евентуално орязване. Поради тази причина масово се сондирало и забележете, по-най лесния начин - с по-утежнена промивна течност, за минимизиране евентуалния приток на флуиди, както и евентуалните аварии и работата да си върви... понеже сондажи чакат.
Скоро поговорих с един човек с много опит от сферата - разказваше ми за концесиите в Либия. Можете ли да си представите, че България е държала лицензионни блокове за търсене и проучване на нефт и газ в Либия? Точно там са се наляли милиони долари, сондирало се е жестоко, били докарани адски много сондажни апаратури (този човек ми каза само България и Бритиш газ са си позволявали такова разхищение). След 90-те когато се разпада комунизма, се оставило всичко и вече откритите находища на цената на млн. долари, са се продавали на десетки пъти по-ниска продажна цена.
Бумът на търсене на уран - Руските братушки гледали този процес единствено зад подсилените стени на бункерите в близост до находището.. Не си позволявали да влизат в забоя.. за това имало Българи. Концентратър се изнасял с вагони за СССР.
Нефтът от Долни,Горни Дъбник (или Луковитския беше.. не помня)- притежава уникални качества за производство нискотемпературни масла - Разменян за Руски и си мисля, че в тяхна полза.

В днешно време, поръчките като сондиране и поддръжка на сондажи в пределите на газохранилището (Врачанско) собственост на държавното предприятие за доставка и дистрибуция на природен газ се печелят приемуществено от Ти-маджийска фирма.
Наскоро (2016 г.) сондираха сондаж за около 10 млн. лв. на реална цена около 4-5 млн.
Сами си вадете изводи.
Аватар
bornoec
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 213
Регистриран на: 22 Яну 2014 16:03
Местоположение: София

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот iliacht77 » 16 Фев 2017 00:33

За добива на уран в Родопите още 80 и някоя си година една дозиметристка от АЕЦ със специализация в Ленинград ми е разказвала, че е имало един супер ужасяващ метод. Инжектира е не знам каква си киселина която разтваря урана по жилата му и после се изпомпва разтвора заедно с урана. Проблема бил, че дори теоретичният разчет на изпомпаното било между 40 и 60%. Другото което си оставало, ами както дойде. С времето и до водоизточници можел да достигне, но не им дремело. За щастие след няколко години спрели метода.
iliacht77
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 108
Регистриран на: 26 Яну 2017 01:20

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот pscorpions » 17 Фев 2017 01:41

Belia написа:Трябва да се намери някой с пари, който най малко да организира масова подписка както беше референдума. Да се разръчка темата по глобално. Това според мен е началото. След това протести и борба. Аз за сьжаление толкова пари нямам. Сигурен съм, че ако се появи водач много от нас ще са готови да се бият за каузата.

Писах по този въпрос в друга тема и няма да се повтарям. Пред клавиатурата е лесно. Реалността е друга тема.
Живей така че когато умреш и гробаря да плаче над гроба ти !!!
Аватар
pscorpions
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 984
Регистриран на: 22 Авг 2014 23:43

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот Repata » 25 Фев 2017 15:43

skype:repata.repata facebook:repata repata
0876662270
ЧЕСТ е голяма дума,която трудно се побира в малки хора
Аватар
Repata
Администратор
Администратор
 
Мнения: 1837
Регистриран на: 24 Яну 2014 19:54
Местоположение: Бургас

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот Къци » 27 Фев 2017 16:31

Европейският съюз и Съединените американски щати, Канада и Австралия са на издръжката на България от 25 години, това показва секретен доклад на финансовото ни министерство, според който през 2010 година само от златното находище в Челопеч е изнесено злато на стойност над 1 трилион и 150 милиарда евро.

За периода, в който златната мина в Челопеч е дадена на концесия на американско, Канадски австралийски и германски компании, от страната ни е изнесено злато на стойност над 30 трилиона 800 билиона и 500 милиарда евро.

В края на август т.г. бяха прегледани финансово-икономическите параметри по концесионния договор с „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ за добив на подземни богатства от находището на мед, злато и сребро край Челопеч. До това се стигна, след като Сметната палата направи няколко констатации, че не е добре защитен държавния интерес при отдаването за частно ползване на мината и в хазната за три години са влезли едва 34 млн. лв. концесионни такси при печалба на „Дънди“ от 1.5 млрд. долара. Още тогава бе прогнозирано, че каквито и да са резултатите, промяна в договора няма да има.

Само със сумата от 2010 г. от толкова много злато българите можем да живеем като императори на вселената 200 поколения на напред, но армията и икономиката ни беше унищожена умишлено като ни вкараха в НАТО и Европейския съюз именно затова за да могат съвсем законно да крадат природните ни ресурси. Ресурси, които, ако се вкарваха в бюджета на България нямаше нито един българин да е гладен жаден или да е на студено или още по-страшно без дом. Ако тази колосална сума влизаше в хазната на държавата ни хиляди години България щеше да определя каква да е геополитиката и икономиката в света. Милиони българи щяха да могат да обикалят навсякъде по света като туристи, а не като черноработници отишли на гурбет във вредни токсични производства, за да могат да си платят кредитите към банки обирджии, същите тези поколения българи щяха да могат да ходят през седмица на най-скъпите и луксозни курорти в света.. Ако тази колосална сума влизаше в бюджета на България, страната ни щеше да има най – модерната и силна армия в света, най–модерните екологично чисти технологии и нямаше като дойдат сметките за ток и парно да се чудят от де да съберат сумата, която са им начислили рекетьорите от топлофикация и електро снабдяване. Ако тази колосална сума влизаше в бюджета на България Българското здравеопазване щеш да е най-развито, и щеше да е напълно безплатно, образованието щеше да е на най-високо ниво и всеки българин щеше да има възможност да има поне 5 висши образования и да има познания и умения такива каквито имат например учените от НАСА.

Реалността обаче е съвсем друга и единствено от нас зависи да я променим в полза на българите и България, Време е да прекратим концесиите и това, което Бог ни го е дал по право да си го вземе и дивидентите от златото ни да са за нас, а не да хрантутим с търтеите от Европейския съюз и останалите англоезични държави в света, пише budnaera.com
Аватар
Къци
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 24
Регистриран на: 30 Юни 2015 22:11
Местоположение: София

Re: ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО

Мнениеот jordanovj » 27 Фев 2017 17:53

Рудник Челопеч в началото на 90-те години беше пред ликвидация заради нерентабилност/300% дотации/. Джойтвенчърът с Наван-Ирландия го изведе на малка печалба/Нови нетоди на работа и технологии/. Наван фалира заради провали в Индонезия и тогава се появи Дънди-световно неизвестна фирма с мноого пари/вероятно червени, Български/и както се оказа и магически способности-изведнаж от едно средно статистическо за света находище започна да вади трилиони...
jordanovj
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 109
Регистриран на: 30 Яну 2014 21:04
Местоположение: Бургас

Следваща

Назад към Статии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Free counters!