Специализиран форум на Български Златотърсачи


ЧАСТ ОТ ФОРУМА СЕ ВИЖДА САМО ОТ РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ!

Нови находища на злато в България

Всякакви статии свързани с хобито.

Нови находища на злато в България

Мнениеот Repata » 05 Ное 2015 15:11

Две находища на злато, чиито геоложки запаси се оценяват на над 100 тона, са открити край Трън и Ракитово.

Терените се проучват от две дъщерни компании на канадската „Юромакс Рисорсиз“. „Трейс Рисорсиз“ работи край пазарджишката община Ракитово, „Евромакс Сървисиз“ – край Трън. Двете дружества търсят и проучват за ценни метали там от седем години и сега са поискали от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма регистриране на геоложки открития.

Край Ракитово по предварителни данни има 7 тона злато и 100 тона сребро, край Трън – 100 тона злато. Регистрирането на геоложките открития ще позволи на компаниите да продължат с проучвателните дейности още една година и след като прецизират пробите от сондажите, да поискат регистрация на търговско откритие. Търговското откритие ще даде право на дружествата да вземат концесия за добив.

В момента у нас се експлоатира само златната мина край Челопеч от дружеството „Челопеч Майнинг“ на канадската „Дънди прешъс метълс“, която обаче прави допълнителни проучвания за разширяване на добива на ценните метали там. Дружеството вади годишно около 1.5 млн. тона смесена медно-сребърно-златна руда, от която в обогатителната фабрика на мината се прави концентрат и той се праща за преработка и извличане на златото в Намибия.

Друго дружество на „Дънди“ – „Болкан Минерал енд Майнинг“, получи през февруари концесия за добив на злато от находището „Хан Крум“ край Крумовград. Там залежите се оценяват на над 25 тона. През октомври „Болкан Минерал енд Майнинг“ получи разрешително да търси и проучва за скъпоценния метал в общините Тополовград и Гълъбово.

Докато в момента за добива на ценни метали край Челопеч „Дънди“ плаща фиксирана концесионна такса на държавата, тъй като договорът е от края на 1990-те години, то новите концесионери, разработващи златни находища, трябва да плащат по плаваща скала за определяне на концесионното възнаграждение, обясни Илиев. Тя се движи между 1.5 и 4 процента от борсовите цени на ценния метал, като по-високият процент се начислява при по-високи борсови цени. Така ако сегашните стойности на златото на борсите се запази, в хазната ще влизат по 4 процента от цената на всеки добит килограм от метала в новите находища в България.
Направо незнам какво да кажа.........
skype:repata.repata facebook:repata repata
0876662270
ЧЕСТ е голяма дума,която трудно се побира в малки хора
Аватар
Repata
Администратор
Администратор
 
Мнения: 1840
Регистриран на: 24 Яну 2014 19:54
Местоположение: Бургас

Re: Нови находища на злато в България

Мнениеот TheProspector » 05 Ное 2015 18:21

Repata написа:Докато в момента за добива на ценни метали край Челопеч „Дънди“ плаща фиксирана концесионна такса на държавата, тъй като договорът е от края на 1990-те години, то новите концесионери, разработващи златни находища, трябва да плащат по плаваща скала за определяне на концесионното възнаграждение, обясни Илиев. Тя се движи между 1.5 и 4 процента от борсовите цени на ценния метал, като по-високият процент се начислява при по-високи борсови цени. Така ако сегашните стойности на златото на борсите се запази, в хазната ще влизат по 4 процента от цената на всеки добит килограм от метала в новите находища в България.
Направо незнам какво да кажа.........


Евалата!Нема такиви продажни курви,братко!Четири процента от всеки добит килограм,другото за Канада,чета и се чудя да плача ли,да се смея ли!?Приспиват народа с простотии от сорта,че сме бедни на полезни изкопаеми,медиите масово мълчат с малки изключения,а Дънди си ровят здравата,страх ме е да си помисля к'ви количества злато и прочее заминават оттук.Вместо да си вдигнем стандарта,както арабите благодарение на петрола...Немата такава държава,братко!Нема...
Три пътя водят към знанието: пътят на размишлението – това е най-благородният път, пътят на подражанието – това е най-лекият път, и пътят на опита – това е най-горчивият път.

Конфуций
Аватар
TheProspector
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 71
Регистриран на: 24 Окт 2014 13:49
Местоположение: у дерето

Re: Нови находища на злато в България

Мнениеот tirex » 06 Ное 2015 13:56

... ти къде въобще видя ДЪРЖАВА,
Проспекторе? :( :cry:
"по пути Ленина"
Аватар
tirex
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 254
Регистриран на: 29 Яну 2015 16:15
Местоположение: гадния град

Re: Нови находища на злато в България

Мнениеот pscorpions » 06 Ное 2015 14:18

Тази статия е стара. Иван Костов подписа концесиите и не само тези с Дънди, продаде държавата на парче. Имаше много протести за Дънди - за концесията, за замърсяване на околната среда, от подземните взривове се напукват къщите в селото. Искат разваляне на договора, но нищо не може да се направи. В тях не се споменават друго какво се извлича - повече от 40 елемента. Договорите са железни, не можем да си позволим непосилните неустойки по тях. Същото стана и с МДК Пирдоп. Когато Костов го продаде за жълти стотинки, складовете на МДК са били пълни с тонове злато, което изчезна безследно.
Живей така че когато умреш и гробаря да плаче над гроба ти !!!
Аватар
pscorpions
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 987
Регистриран на: 22 Авг 2014 23:43

Re: Нови находища на злато в България

Мнениеот Nemesis » 06 Ное 2015 15:11

@Prospector

"Нема такиви продажни курви",

Тук ("Refugeestan") американските курви са дори канцлер.

Тук скоро създаден война.Престъпната политика мафията срещу народа
и заселниците срещу местните жители !

Надявам се, че ще бъда в България. Една красива страна и един народ с патриотизъм.

Германия е в края. 500 години на робство (визията за бъдещето)?

Marcus
Nemesis
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 63
Регистриран на: 23 Юни 2014 19:20
Местоположение: Haskovo

Re: Нови находища на злато в България

Мнениеот jokko1 » 06 Ное 2015 22:00

Я то и там било също като тука?
Е не мога да разбера що някой искат да ходят там.
Излиза че само път ще бият.
Аватар
jokko1
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 395
Регистриран на: 26 Яну 2014 16:11

Re: Нови находища на злато в България

Мнениеот pscorpions » 06 Ное 2015 22:35

jokko1 написа:Я то и там било също като тука?
Е не мога да разбера що някой искат да ходят там.
Излиза че само път ще бият.


На всякъде е едно и също. Но като излезем зад граница, знаем, че не сме у дома и се съобразяваме с ред, закони и всичко останало. А тук сме мрънкалници, вечно недоволни. От Тодор Живков до Бойко Борисов - всички са ни виновни. Е да ама не. Така сме свикнали друг да ни е виновен.
Живей така че когато умреш и гробаря да плаче над гроба ти !!!
Аватар
pscorpions
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 987
Регистриран на: 22 Авг 2014 23:43

Re: Нови находища на злато в България

Мнениеот pscorpions » 10 Май 2016 15:19

Прокълнато злато мори иманяри в Пловдивско

Прокълнато злато, открито край пловдивското село Дрангово, мори хора наред. Злокобната вест обикаля тези дни Града под тепетата, където имането взело поредната си жертва. Млад мъж бил покосен от мистериозен инфаркт. Дни по-рано безработният си купил луксозна кола. Близки довериха, че човекът работел за крупен търговец на антики.
Последният знаел за лошата слава на едно злато, затова го пазел в каса. При желание за оглед от заинтересувани купувачи босът използвал посредници, за да не пипа с голи ръце находката. „Преди Виктор да се спомине, от прокобата си изпатиха още двама от бранша. Стрият собственик на съкровището също е загинал при нелеп инцидент“, коментира пловдивчанин, запознат с историята.
Съкровището включвало няколко малки вази, два пръстена, колие с флорални мотиви и част от парче от доспехи на богат конник от чисто злато. Всичко това било открито в огромна антична делва за вино. На нея попаднал иманяр пришълец от Бургаско. В средите на хората с металотърсачи се коментира, че неговото име е Вълев-Котката. Прякорът идвал от рядка форма на генетично заболяване, което правело ставите на човека много пластични. Така той можел да се провре във всяка хралупа, сякаш бил от пластелин.
При една нощна разкопка край село Дрангово Котката се натъкнал на голямото имане, което на черно се оценявало на близо 250 000 евро. Според иманярския фолклор късметлията обаче не е извършил задължителните ритуали за избягване от проклятие. Това ставало с преливане на мястото с вино във формата на спирала и заколване на плъх или друг подземен обитател. Те символизирали адските създания, пазещи недрата на земята и скритото там.

Автор: ПИК
Живей така че когато умреш и гробаря да плаче над гроба ти !!!
Аватар
pscorpions
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 987
Регистриран на: 22 Авг 2014 23:43

Re: Нови находища на злато в България

Мнениеот pscorpions » 05 Авг 2016 13:24

Намериха най-старото злато в света край Пазарджик

Археологическа сензация - откриха най-старото злато в света край Пазарджик.

Интересното е, че то е намерено не в некропол, а в обикновена селищна могила.
Досега за най-старото обработено злато в света се смяташе това от Варненския халколитен некропол, датирано 4000 години преди Христа. Преди седем дни това се променя. Новооткритото златно украшение е поне с 200-300 години по-старо.

Селищната могила край село Юнаците крие тайни, които археолозите изваждат на светло, разказва NOVA.

10 факта за България, с които трябва да се гордеем

Едно от задължителните условия, за да стъпиш на терен, е да бъдеш напълно бос, защото обувките оставят следи, а археолозите си помагат с прахосмукачка, с която изсмукват дребните частици.

Доцент Явор Бояджиев работи на разкопките от 15 години. Тежкият труд на непоносимата жега обаче си заслужават.

„Златното мънисто, което толкова ни развълнува нас и широката публика, беше намерено на пода на едно жилище. Това злато е най-ранното в Европа и света", обясни доц. Бояджиев.

Това доказва, че по нашите земи някога е съществувала една от най-развитите цивилизации. Според археолога откритието е чист късмет. Явно обаче то се е търкулнало и е било загубено, за да бъде намерено сега.

Неслучайно селището носи името "Градът на птиците". Открити са над 150 фигурки на птици с човешки лица.

Най-старото злато в света ще бъде изследвано и точно датирано, а след това ще бъде изложено в Регионалния исторически музей в Пазарджик.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1597115
Живей така че когато умреш и гробаря да плаче над гроба ти !!!
Аватар
pscorpions
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 987
Регистриран на: 22 Авг 2014 23:43

Re: Нови находища на злато в България

Мнениеот ddp » 05 Авг 2016 19:12

/българия-е-най-богата-страна-в-целият-с/ http://www.webnovinar.com/2015/03/26/българия-е-най-богата-страна-в-целият-с/ колеги за да се види трябва копи пеист директно като се кликне не показва статията незнам защо
Нека да започнем с това че ми е все едно ...... И
С това да завършим.
Аватар
ddp
Златотърсач
Златотърсач
 
Мнения: 348
Регистриран на: 20 Авг 2015 09:39
Местоположение: Пловдив


Назад към Статии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Free counters!